Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šok pre Juventus: Koniec Cristiana Ronalda v Turíne?

TURÍN - Koniec Cristiana Ronalda v Turíne po šokujúcom vypadnutí Juventusu?
Zdroj: 38931
Zdieľajte:

Utorňajšie zápasy Ligy majstrov priniesli veľký šok. Juventus Turín sa so súťažou lúči už v osemfinále. V odvete síce vyhral s FC Porto 3:2pp, ale po prehre 1:2 v prvom zápase v Portugalsku to znamenalo jeho koniec.

Nebol to jeho zápas. Opäť

"Toto sú jeho zápasy," hovoril tréner Andrea Pirlo pred súbojom o Cristianovi Ronaldo. No nebol to jeho zápas. Corriere dello Sport dokonca píše o tom, že Ronaldo zradil Juventus.

Do Turína prišiel preto, aby pomohol "Starej dáme" prelomiť prekliatie v Lige majstrov a priviedol klub k titulu. Druhý rok po sebe ale Juventus stroskotal v osemfinále, v roku 2019 vypadol vo štvrťfinále.

Nemalo to tak byť. Najmä nie s Cristianom Ronaldom v zostave. Ronaldo je Pán Liga majstrov.

"Je našou povinnosťou prejsť do ďalšieho kola," hovoril riaditeľ Juventusu Pavel Nedvěd pred Portom.

Ajax, Lyon a teraz Porto vyradili Juventus v posledných troch rokoch z Ligy majstrov. To nie sú súperi, od ktorých by sa to čakalo. Niekde je problém.

Okrem toho končí aj nadvláda Juventusu v domácej Serie A. Juve je tretí, stráca 10 bodov na vedúci Inter. Desiate Scudetto v rade nezíska.

Šéf Juventusu Andrea Agnelli "necáluje" brutálne milióny za to, aby dopadol jeho klub takto. Cristiano Ronaldo je kolosálnym zaťažením klubovej pokladnice. Nedokázal výkonmi na ihrisku potvrdiť, že je rozdielovým hráčom, ktorý by priniesol do Turína veľké trofeje z Ligy majstrov.

Otáznik visí aj nad budúcnosťou trénera Andreu Pirla. V premiérovej sezóne na lavičke Juventusu výsledky nie sú ani zďaleka podľa predstáv. No buduje nový koncept, zapracúva mladých chlapcov do zostavy a to si vyžaduje istý čas. Pravdepodobne s ním vedenie bude mať trpezlivosť.

Športový riaditeľ Juventusu Fabio Paratici cez víkend vyhlásil, že naďalej plne verí Pirlovmu projektu.

"Som trénerom Juventusu, lákal ma dlhodobejší prístup, projekt, ktorý sa musí niekoľko rokov rozvíjať, takže nezaoberám sa tým," reagoval Pirlo po vypadnutí s Portom na otázky ohľadom svojho možného prepustenia z funkcie.

Prečítajte si aj

Zlatan Ibrahimovič má veľkú novinku

Koniec Cristiana Ronalda v Juventuse?

Nemožno za všetko viniť Cristiana Ronalda. To určite nie. Stále je mašinou na góly. Ale do koncepcie Pirla sa nehodí. V dvojzápase s Portom sa len ťažko dostával do hry.

Bol to Federico Chiesa, ktorý strelil v dvojzápase s Portom tri zo štyroch gólov Juventusu. Ronaldo nie je pre Juventus nenahraditeľný. Ukázal to aj víkendový ligový súboj s Laziom. Juventus vyhral 3:1 napriek tomu, že Portugalčan sa dostal do hry len na posledných 20 minút. Ústrednou postavou bol Alvaro Morata (2+1).

Hra a výkony Juventusu nestoja a nepadajú na Cristianovi Ronaldovi. Nedokázal do Turína priviesť európsky lesk a slávu. Za tie peniaze, ktoré klub stojí, bude rozhodnutie vedenia asi pohnúť sa iným smerom.

Obrovská záťaž pre klubovú kasu, obzvlášť v ťažkých koronavírusových časoch. Navyše výsledkový efekt sa nedostavil. Juventus s ním v kádri trikrát po sebe šokujúco v Lige majstrov stroskotal.

Bola to posledná šanca Ronalda v Turíne? Videli sme jeho posledný zápas v Lige majstrov v drese Juventusu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články