Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Postretol ho vlaňajší Škriniarov osud: V systéme s troma obrancami Pekarík miesto nemá

BERLÍN - Pekarík zažíva to, čím si vlani prešiel Škriniar. V systéme s troma obrancami pre neho nemajú miesto
Zdroj: 35270
Zdieľajte:

Hertha Berlín má len trojbodový náskok od zóny priameho zostupu v Bundeslige. No Bielefeld má dva zápasy k dobru. Je jasné, že Hertha bude mať čo robiť, aby sa zachránila a nezostúpila o súťaž nižšie.

„Sme ďaleko od očakávaní a cieľov. Za jeden a pol roka sa vystriedalo pri mužstve päť trénerov. Takéto časté zmeny by zanechali stopy na každom tíme. Hlavnou príčinou našej krízy je príliš radikálna obmena kádra. Odišlo až 14 hráčov a prišlo veľa nových, ale málo skúsených. Čaká nás tuhý boj o záchranu," hľadal Peter Pekarík v rozhovore pre Nový Čas príčiny neúspešnej sezóny Herthy.

Pekarík v systéme s troma obrancami nemá miesto

Na nedávnu zmenu trénera doplatil aj samotný slovenský reprezentačný obranca. Pod Brunom Labbadiom patril k stáliciam základnej jedenástky. No po návrate Pála Dárdaia stratil miesto v "základe" a odohral len dva zápasy.

„Pod novým trénerom som odohral dva zápasy – proti Bayernu Mníchov a Stuttgartu. V ostatných troch, v ktorých som nenastúpil, zmenil tréner Dárdai herné rozostavenie zo 4 – 2 – 3 – 1 na 3 – 5 – 2. V ňom hráme prakticky bez typických krajných obrancov. Tréner mi povedal, že patrím k najskúsenejším hráčom tímu, a že som odohral pod ním dva veľmi dobré zápasy. Momentálne však akceptujem, že ide o zmenu herného systému."

Prečítajte si aj

Škrtel: Teší ma záujem klubov, pokračovanie kariéry si viem predstaviť len v dvoch krajinách

V sobotňajšom domácom stretnutí proti Augsburgu (2:1) opäť v základnej zostave Pekarík absentoval. Neodohral ani minútu a z lavičky sledoval počínanie svojich spoluhráčov aj parádny gól krajana Lászlóa Bénesa, ktorý za hostí otváral skóre.

Peter Pekarík sa ocitol v rovnakej pozícii ako Milan Škriniar vlani v Interi Miláno. Tréner Antonio Conte pre neho v systéme s troma obrancami nemal miesto. Škriniar však vytrval a odmenou mu je nielen návrat do základnej zostavy, ale aj prvé miesto v talianskej Serii A.

Pekarík nezúfa a to aj napriek tomu, že herná prax mu môže chýbať pred blížiacim sa štartom kvalifikácie na MS 2022, resp. pred letným európskym šampionátom.

„Futbal si stále užívam. Fyzicky sa cítim veľmi dobre. Bolo by krásne osláviť moje desiate výročie v Herthe. Celú energiu chcem investovať do jej záchrany v bundeslige a rovnako tak pomôcť reprezentácii dobre odštartovať novú kvalifikáciu a pobiť sa o úspech na ME. Veľmi ma potešilo, keď mi vlani športový riaditeľ Herthy navrhol pokračovať v spolupráci aj po skončení kariéry," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články