Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vzorom Mendy a Alaba. Najlepší strelec medzi obrancami našej ligy chce slovenské občianstvo a reprezentovať

BRATISLAVA - Riešenie kritického postu ľavého obrancu v slovenskej reprezentácii?
Zdroj: 38856
Zdieľajte:

Vernon de Marco je rodákom z Argentíny a patrí medzi kľúčových hráčov slovenského lídra ŠK Slovan Bratislava. S piatimi gólmi je v aktuálnej sezóne najlepším strelcom medzi obrancami v našej lige.

Najlepší strelec medzi obrancami chce slovenské občianstvo

Netají, že požiadal o slovenské občianstvo a rád by zabojoval o miestenku v slovenskom národnom tíme.

„Je to v procese, no ten je dlhý a priebeh asi neuľahčujú ani aktuálne opatrenia súvisiace s koronavírusom. Nechcem to komentovať detailnejšie. Poviem len toľko, že pre mňa by bolo hrdosťou reprezentovať krajinu, kde som dostal príležitosť naštartovať profesionálnu kariéru. Bol by to záväzok a odovzdal by som sto percent, aby som splatil dôveru," vyhlásil de Marco v rozhovore pre šport.sk.

Po Davidovi Depetrisovi, Borisovi Sekuličovi a Karimovi Guédém môže byť Vernon de Marco štvrtým "legionárom" v slovenskom reprezentačnom tíme.

Prečítajte si aj

Len Bero a Škriniar boli lepší. 19-ročný mladík treťou slovenskou hviezdou víkendu

Vzormi Ferland Mendy a David Alaba

De Marco nastupoval na pozícii stopéra, no skvele sa uchytil na ľavom kraji obrany. Mohol by byť riešením kritickej pozície v slovenskom národnom tíme.

„Hoci som už dlhšie nehral stopéra, cítim istotu na oboch pozíciách. Krajnému obrancovi v modernom futbale nestačí len brániť, je aj dôležitou súčasťou útočnej hry. Post je náročný na fyzickú prípravu, neustále prepínate z defenzívy do ofenzívy a naopak. Páčia sa mi Ferland Mendy z Realu Madrid alebo David Alaba z Bayernu Mníchov, kým hral ešte ľavého obrancu," opisuje nuansy svojej novej pozície aj svoje vzory de Marco.

V poslednom ligovom kole naplno zažiaril, keď dvoma gólmi prispel k zdrvujúcej výhre Slovana v Seredi 5:0.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články