Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Len Bero a Škriniar boli lepší. 19-ročný mladík treťou slovenskou hviezdou víkendu

VIEDEŇ - Nová hviezda reprezentácie? Toto meno si dobre zapamätajte
Zdroj: 38854
Zdieľajte:

Meno Peter Pokorný si dobre zapamätajte. Mládežnícky slovenský reprezentant žiari na hosťovaní v rakúskom St.Poltene, kam prišiel zo Salzburgu.

Peter Pokorný tretím najlepším Slovákom v európskych ligách

Ukazuje obrovský potenciál. Slovenský stredopoliar predviedol ďalší kvalitný výkon cez víkend v ligovom stretnutí proti Austrii Viedeň. Jeho tím prehral 0:2, no Pokorný patril k najlepším na ihrisku.

Špecializovaný portál Sofa Score Slovákovi, ktorý prišiel na trávnik v 25. minúte v pozícii striedajúceho hráča, pridelila hodnotenie 7,0. Len dvaja jeho spoluhráči dostali lepšiu známku.

Podľa tohto zdroja bol Pokorný tretím najlepším Slovákom vo víkendových zápasoch európskych líg. Lepšie hodnotenie dostali len Matúš Bero (8,7), ktorý pomohol v holandskej Eredivisie Vitesse Arnhem k výhre dvoma asistenciami a Milan Škriniar (7,5), ktorý predviedol ďalší spoľahlivý výkon v defenzíve Interu, ktorý opäť vyhral bez inkasovaného gólu.

Prečítajte si aj

Hrozil mu koniec kariéry, zažiaril proti hviezdam Leicesteru: Prinesie mu skvelá forma reprezentačnú pozvánku?

Už keď mal sedemnásť či osemnásť, pôsobil na mňa, ako keby mal už 25 rokov. Je vyzretý. Technicky aj takticky. Počas tréningu koučoval celý tím. Vnímal a cítil hru. Prenášal trénerove myšlienky na ihrisko," chválil ho v minulosti tréner slovenskej reprezentačnej osemnástky Stanislav Macek.

„Vždy bol v správnom čase na správnom mieste. V hlave to má dobre usporiadané. Je to veľmi zaujímavý hráč. Má dobrý prvý dotyk. Keď sa mu budú zranenia vyhýbať, je perspektívny," dodal.

Ak bude Pokorný pokračovať v nastúpenom trende a naďalej sa bude progresívne zlepšovať, prerastie rakúsku ligu a padne do hľadáčika tímov z kvalitnejších európskych súťaží. Ak vydrží vo futbalovom raste, je perspektívny aj z hľadiska seniorskej reprezentácie, nakoľko nastupuje

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, sofascore.com

Diskusia

Podobné články