Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Dúbravka pri návrate bravúrnym zákrokom v 92. minúte zachránil bod! Hráči Wolves sa chytali za hlavu

NEWCASTLE - Dúbravka sa po 216 dňoch vrátil do zostavy Newcastle v Premier League. V nadstavenom čase bravúrnym zákrokom zachránil bod, hráči Wolves neverili vlastným očiam
Zdroj: 38827
Zdieľajte:

Martin Dúbravka sa po 216 dňoch objavil v bráne Newcastle United v stretnutí anglickej Premier League. Nastúpil v domácom stretnutí proti Wolves, ktoré skončili deľbou bodov po remíze 1:1.

Dúbravka pri návrate bravúrou v nadstavenom čase zachránil bod

Tréner Steve Bruce sa rozhodol Karla Darlowa posadiť na lavičku a vrátiť do hry slovenského reprezentanta. Svoje rozhodnutie vysvetľoval pred zápasom takto:

„Niekedy v manažmente musíte spraviť rozhodnutie, ktoré je kruté. Karl si počínal veľmi dobre. No cítim vplyv a skúsenosti Martina... a výsledky pre nás neboli dobré, takže robíme výmenu brankára, ale nemôžem nezdôrazniť, ako dobre si Karl počínal," cituje Brucea Chronicle Live.

Newcastle bojuje o záchranu. Je prvé nad pásmom zostupu, o štyri body pred nováčikom z Fulhamu (v ktorom pôsobí ďalší slovenský brankár Marek Rodák), no Cottagers majú zápas k dobru.

Fanúšikovia "strák" už dávnejšie volali po návrate Dúbravku, ktorý sa po uzdravení blysol dobrým výkonom v FA Cupe proti Arsenalu. Potreboval sa čím skôr vrátiť do akcie, aby nabral zápasovú prax pred nabitým reprezentačným rokom, ktorého vrcholom bude letné EURO.

Prečítajte si aj

Veľká päťka PSG: Týchto 5 hviezd chce podpísať v lete ako voľných hráčov

V 73. minúte inkasoval Dúbravka gól hlavičkou od Nevesa. Na loptu si siahol, no nedokázal ju vytlačiť mimo priestoru bránky. Aj keď niektorí fanúšikovia mu tento gól dávali za vinu, tréner Steve Bruce sa ho v pozápasových vyjadreniach zastal (zdroj: twitter Newcastle United FC):

„V prvom rade sme mali zastaviť tú akciu, ale bola to výborná hlavička od Nevesa. Martin, ktorý je vysoký chlapec s dlhými rukami, bude sklamaný, že to nechytil, ale o päť minút neskôr vytiahol nádherný zákrok."

Dúbravkov moment zápasu prišiel v nadstavenom čase, keď po hlavičke zblízka predviedol fantastický reflex a vyrazil loptu mimo bránky. Hráči Wolves sa len neveriacky chytali za hlavy a spoluhráči ďakovali Dúbravkovi, že im zachránil aspoň cenný bod.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Chronicle Live, twitter Newcastle United FC

Diskusia

Podobné články