Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Newcastle strach z odchodu nespokojného Dúbravku. Manchester United? Správny čas vrátiť najlepšieho späť

NEWCASTLE - Keď je najlepší brankár tímu zdravý, treba ho dať hrať, búria sa fanúšikovia Newcastle a obávajú sa straty nespokojného Dúbravku
Zdroj: 35521
Zdieľajte:

Martin Dúbravka nie je spokojný so svojou pozíciou, do ktorej sa dostal v Newcastle United.

Prezentoval to priamo trénerovi Steveovi Bruceovi, ktorý to nedávno potvrdil v rozhovore s anglickými médiami.

„Bol veľmi profesionálny, no to neznamená, že je šťastný z toho, že nehrá a ani by som to od neho neočakával."

„Zostávam pri Karlovi pretože si myslím, že si to zaslúži - po celú sezónu hovoríme ako dobre hral, no potrebujem takúto konkurenciu."

Dúbravka bol zranený a ponúknutej šance sa chopil Karl Darlow. No aj po uzdravení slovenského brankára stále chytá.

Dúbravka si uvedomuje, že jeho konkurent je domáci Angličan a aj to zohráva svoju rolu. Na druhej strane však pripustil, že nie je správna doba vysedávania na lavičke. Potrebuje pravidelne hrať pred letným EUROM. Dokonca pripustil, že ak sa jeho situácia nezmení, bude zvažovať zmenu klubu.

Steve Bruce je v náročnej pozícii a je jasné, že oboch brankárov (Dúbravku a Darlowa) neudrží do konca sezóny šťastných a spokojných. To nepôjde.

Dúbravka v tejto sezóne chytal len raz - v FA Cupe proti Arsenalu, podal výborný výkon. No ani to nestačilo, aby sa vrátil späť.

Prečítajte si aj

Mladík Slovana v prestížnom poradí aj s klenotom Barcelony

Fanúšikovia Newcastle sa obávajú letného odchodu Dúbravku

Väčšina fanúšikov Newcastle volá po jeho návrate. A volajú po jeho návrate práve teraz - v dôležitom súboji proti Manchesteru United.

„Ako povedal Bruce, Darlow neurobil nič zlé, aby nehral, ale keď je najlepší brankár vášho futbalového klubu zdravý, mal by hrať," píše Callum Kelly z portálu nufcblog.co.uk.

„Existujú obavy, že ak Dúbravka toho veľa neodohrá do konca sezóny, môže cítiť, že jeho budúcnosť je inde. Klub môže tiež nadobudnúť pocit, Darlow je dostatočne dobrý, poďme zarobiť peniaze. Niečo, čo by ma vôbec neprekvapilo vzhľadom k Woodmanovmu návratu z hosťovania," naznačuje Kelly možný odchod Dúbravku v lete.

„Vo ôsmich z posledných desiatich zápasoch Darlow inkasoval dva alebo viac gólov. Zvyčajne keď sa toto stane, pravdepodobne nevyhráte veľa zápasov. Strelenie troch gólov je ešte ťažšie vďaka absencii najväčšej gólovej hrozby Calluma Wilsona."

„Ak sa Dúbravka vráti, Darlow si zaslúži veľkú pochvalu za svoje výkony, ktoré predvádzal v tejto sezóne - ale teraz je ten správny čas a potrebujeme, aby hral náš najlepší tím a dať našu jednotku späť medzi žrde," znie odkaz fanúšikov Newcastle jasne.

Komentáre trénera Stevea Brucea však nasvedčujú skôr tomu, že proti Manchesteru United znova bude chytať Darlow. To nepomôže šťastiu Dúbravku a čoraz reálnejšie kontúry začne naberať možnosť jeho letného prestupu, čo sa fanúšikom "strák" vôbec nepáči.

Nepomôže to ani forme Newcastle, ktoré prehralo sedem z posledných deviatich zápasov v Premier League a je prvé nad pásmom zostupu s náskokom len troch bodov.

Fanúšikovia sa obávajú nielen odchodu Dúbravku z klubu, ale aj zostupu do nižšej súťaže.

Na ich argumentoch je veľa pravdy. Kedy budú ich hlasy vypočuté a najlepší brankár klubu dostane späť to, čo mu právom patrí za to, čo v klube odviedol?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nufcblog.co.uk

Diskusia

Podobné články