Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kováčik: Škriniar sa už veľmi priblížil tomu, čo dokázal Škrtel

BRATISLAVA - Ján Kováčik o cieli Slovenska na EURO, Hamšíkovi, Škriniarovi či nedocenenom futbale na Slovensku
Zdroj: 36741
Zdieľajte:

Pandémia koronavírusu tvrdo zasiahla celý svet, všetky aspekty života, športovú sféru nevynímajúc.

Covid pripravil pokladnicu SFZ o dva milióny eur

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik odhadol v rozhovore pre portál šport24.sk približné straty na vstupenkách, čo sa týka zápasov národného tímu.

„Strata na nepredaných vstupenkách z jesene minulého roka predstavuje približne 2 milióny eur."

Šport je na Slovensku veľmi nedocenenou záležitosťou, futbal nevynímajúc. Aj prezident zväzu by privítal väčšiu pomoc štátu v ťažkej situácii.

„Šport je u nás dlhodobo na okraji spoločnosti. Osobne sa už niekoľko rokov snažím vysvetľovať a zdôrazňovať, že nie sme zďaleka iba voľnočasová aktivita. Len futbal generuje 14-tisíc pracovných úväzkov, takže patrí medzi jedného z najväčších zamestnávateľov na Slovensku. Toto je to, čo budeme musieť donekonečna opakovať, aby sa kompetentní zobudili. Šport poskytuje mnohým ľuďom prácu, živobytie."

Na EURO cieľom postup zo skupiny

Slovenskú reprezentáciu čaká najnabitejší rok v histórii. Náročné boje v kvalifikácii o postup na MS 2022 v Katare a tiež EURO. Na európskom šampionáte Slovensko čaká v náročnej skupine Španielsko, Švédsko a Poľsko.

„Nikdy sme nezažili takýto rok a nikdy reprezentácia neodohrala toľko súťažných zápasov za kalendárny rok. V každom prípade našim cieľom na EURO je postup zo skupiny," vyhlásil Kováčik.

Prečítajte si aj

VIDEO Taliani zo Škriniara odpadávajú! Oficiálny twitter Serie A vypichol túto jeho defenzívnu parádičku

Nielen on pozorne sleduje situáciu okolo kapitána národného tímu Mareka Hamšíka. Hovorí sa o tom, že v čínskom Daliane by mal skončiť pre súčasnú situáciu, ktorá vládne vo svete a ktorá by ho v náročnom reprezentačnom roku výrazne obmedzovala. Spomína sa jeho možný presun do Európy. Podľa ruských médií majú o neho záujem moskovské tímy CSKA a Lokomotiv.

„Tréner s ním komunikuje, samozrejme aj s jeho manažérom. Stav je taký, že Marek je stále na Slovensku. Nepoznám presné detaily, či to je kvôli tomu, že sa nevie do Číny dostať kvôli Covidu, alebo kvôli iným dôvodom."

Škriniar sa veľmi priblížil tomu, čo dosiahol Škrtel

Potešujúcim faktorom z pohľadu reprezentácie je výborná forma Milana Škriniara. Pilier defenzívy sa vrátil späť do základnej zostavy Interu Miláno, pravidelne hráva a teší sa z prvého miesta v talianskej lige. Ohuruje výbornými výkonmi, dokonca bol v najlepšej jedenástke jesene v Serii A.

„Myslím si, že dnes napríklad Milan Škriniar sa už, minimálne na klubovej úrovni, veľmi priblížil tomu čo dokázal napríklad Martin Škrtel. Napriek stále mladému veku už toho dokázal naozaj veľa," myslí si Kováčik.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články