Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Suslov o svojej pozícii v Groningene: Tréner ma využíva ako podhroťáka, mám voľnosť na súboje jeden na jedného

GRONINGEN - Tomáš Suslov si pochvaľuje svoju pozíciu v Groningene: Hrám podhroťáka, mám voľnosť na súboje jeden na jedného
Zdroj: 38789
Zdieľajte:

Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Suslov sa udomácňuje v základnej zostave FC Groningen a cez víkend na seba upozornil aj gólom. Bol to jeho druhý presný zásah v prebiehajúcej sezóne v najvyššej holandskej súťaži.

Osemnásťročný ofenzívny stredopoliar vyrovnal v nedeľnom zápase 23. kola na trávniku Heerenveenu v 82. minúte na konečných 1:1. "Je super, že mi to tam opäť padlo. Z tohto gólu sa veľmi teším, hoci som naň čakal takmer pol roka. Prvý proti PSV som strelil ešte v septembri minulého roka," pripomenul Suslov v rozhovore pre oficiálnu webstránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Pre mladíka mal úspešný zásah aj emotívny podtón, pozdravy smerovali do neba: "Gól som venoval mojim dvom starým mamám, ktoré zomreli bezprostredne za sebou 8. a 9. februára. Boli moje fanúšičky, verím, že mi budú fandiť aj zhora."

Prečítajte si aj

Hviezda Realu Madrid o ťažkých chvíľach: Hrozila mu amputácia, bol na vozíku a znova sa učil chodiť!

Odchovanec spišskonovoveského futbalu sa začal objavovať pravidelne v zostave Groningenu po Novom roku. "Som rád, že dostávam viac priestoru a pomáha mi to. Moja výkonnosť išla hore a aj každým odohratým zápasom sa zlepšujem. Chceme sa prebojovať do baráže o Európsku ligu. Sme v Eredivisie na šiestom mieste a hoci máme ešte rezervu jedného miesta pod nami, nižšie už padnúť v tabuľke nechceme," vyhlásil Suslov odhodlane a popísal aj svoju úlohu v tíme: "Tréner ma teraz využíva viac-menej ako podhroťáka, ale na ihrisku mám voľnosť a viac sa pohybujem na pravej strane. Mám tam svoj priestor, môžem tam robiť akcie jeden na jedného, či posielať kolmé prihrávky. V aktuálnom rozostavení sa cítim naozaj dobre."

Suslov dostal premiérovo pozvánku do slovenskej reprezentácie v novembri minulého roka, proti Česku nastúpil v prípravnom zápase na 29 minút. Či ho tréner Štefan Tarkovič využije aj v kvalifikácii o postup na MS 2022, zatiaľ nerieši: "Momentálne na to nemyslím. Samozrejme, byť v nominácii je pre každého futbalistu veľká pocta. Teraz sa však sústreďujem na tréningy a zápasy, aby som podával čo najlepšie výkony za Groningen. Cyprus, Malta a aj Rusko budú nepríjemní súperi, lebo každý bude chcieť začať kvalifikáciu víťazstvami. Dôležité bude, aby sme aj my boli v najsilnejšom zložení, mali dobrú formu a boli zdraví."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články