Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hviezda Realu Madrid o ťažkých chvíľach: Hrozila mu amputácia, bol na vozíku a znova sa učil chodiť!

MADRID - Z invalidného vozíka k pozícii najlepšie driblujúceho obrancu v top 5 najlepších európskych súťažiach. Inšpiratívny príbeh
Zdroj: 38642
Zdieľajte:

Obranca Realu Madrid Ferland Mendy prehovoril o vážnych zdravotných problémoch, ktoré prekonal už ako dieťa.

Mendy prehovoril o svojom ťažkom osude

„Je to skvelý príbeh. Prešiel som náročnými chvíľami, ale podarilo sa mi z toho dostať. Sedem rokov som strávil v PSG, začínal som v tíme U11, ale krátko pred vstupom do akadémie som sa zranil," spomínal francúzsky obranca pre AS.

„Mal som artritídu bedrového kĺbu a infekciu, takže som potreboval operáciu a strávil som dlhý čas v nemocnici. Dva alebo tri mesiace som bol v sadre."

„Po operácii za mnou prišiel lekár a povedal mi, že už nikdy nebudem hrať futbal. Dokonca povedal, že mi možno budú musieť amputovať nohu. Chvíľu som bol na invalidnom vozíku, potom o barlách a potom som sa musel znova naučiť chodiť."

Prečítajte si aj

Freixa: 250-miliónová injekcia pre FC Barcelona a 3 nové superhviezdy v budúcej sezóne!

„Myslel som, že môžem chodiť hneď. Skúsil som, vstal z invalidného vozíka, ale okamžite som spadol. V nohách mi nezostala žiadna sila, pretože som veľmi dlho nechodil a nohy neboli zvyknuté sa hýbať."

Napriek ťažkej situácii Mendyho neopúšťala viera v návrat na milované futbalové trávniky.

„Ale napriek tomu som vždy myslel, že futbal pre mňa ešte nekončí a všetkým som povedal, že sa k nemu ešte vrátim. Väčšina ľudí si myslela, že je to nemožné, ale ja som sa opäť naučil chodiť a hral som s bolesťami bedrového kĺbu asi rok a pol. Dva roky po sebe som bol vyhlásený za najlepšieho ľavého obrancu. Úprimne povedané, všetko sa mi darilo," hovoril Mendy.

Mendy prestúpil do Realu Madrid z Lyonu v lete 2019 za 48 miliónov €. V aktuálnej sezóne španielskej La Ligy nastúpil na 20 zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Patrí medzi stabilné opory defenzívy "bieleho baletu", ktorý vyhral štyri zápasy v rade a z toho tri posledné bez inkasovaného gólu.

Mendy patrí medzi najlepších obrancov sveta. Nedávno sme vás informovali o tom, že je najlepším driblérom medzi obrancami v top 5 európskych súťažiach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS

Diskusia

Podobné články