Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mladík Slovana v prestížnom poradí aj s klenotom Barcelony

BRATISLAVA - Budúca hviezda slovenskej reprezentácie?
Zdroj: 36056
Zdieľajte:

David Strelec patrí medzi najväčšie mladé slovenské futbalové talenty súčasnosti. Bezpochýb má pred sebou veľkú budúcnosť.

Zhodou okolností to bol práve Strelec, kto prihrával na otvárací gól Erika Daniela v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Pohroniu.

Strelec v top 50 najväčších svetových talentov do 20 rokov

Strelec nastupuje v základnej zostave slovenského lídra a so siedmimi presnými zásahmi je desiaty v poradí ligových kanonierov.

Jeho kvality a formu si všimli aj v zahraničí. Prestížny francúzsky magazín L´Equipe ho zaradil medzi 50 najlepších mladých talentov sveta do 20 rokov.

Strelec sa umiestnil na 49. pozícii.

Prečítajte si aj

Tréner Bruce prehovoril o Dúbravkovi: Nečakám, že bude spokojný a pre TOTO preferujem Darlowa

„Teším sa z umiestnenia v tomto prestížnom rebríčku. Zvlášť si cením, že som sa tam dostal zo slovenskej ligy, odkiaľ je to podľa mňa ťažšie než z top európskych súťaží, ktoré sú logicky viac sledované. Vnímam to ako motiváciu, stále sa chcem posúvať, pracovať na sebe a byť lepší,” reagoval Strelec na zaradenie do prestížnej spoločnosti pre oficiálny klubový web Slovana Bratislava.

„Keď som sa prvýkrát dopočul, že som v tomto výbere, tak som sa okamžite zaujímal, na akom som mieste. A hneď som si povedal, že v budúcnosti by som sa chcel posunúť ešte vyššie. Budem robiť všetko pre to, aby som dával góly a bol platný pre Slovan.

Základom je, aby som bol zdravý a šťastný, ostatné potom príde. Budem pokračovať v tvrdej práci, aby som dokázal, že som sa medzi najtalentovanejšími mladými hráčmi sveta ocitol právom."

Jednotkou prestížneho rebríčka mladých talentov sa stal Ansu Fati, klenot FC Barcelona. Dvojkou je Eduardo Camavinga, pôsobiaci vo francúzskom Rennes, o ktorého má veľký záujem Real Madrid.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: L´Equipe

Diskusia

Podobné články