Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ostrá kritika Babiša: Nemôže chcieť lockdown a zároveň ísť na zápas

PRAHA Praha 19. februára (TAS) - Tréner futbalistov Slavie Praha Jindřich Trpišovský po úvodnom šestnásťfinálovom dueli Európskej ligy UEFA proti Leicestru City neskrýval spokojnosť. Jeho zverenci odohrali s tretím tímom anglickej Premier League vyrovnanú partiu a uhrali bezgólovú remízu. Od 30. minúty hral za Slaviu slovenský stredopoliar Jakub Hromada, ktorý vystriedal zraneného Tomáša Holeša.
Zdroj: 38750
Zdieľajte:

"Bol to náročný zápas. V prvom polčase nám chvíľu trvalo, kým sme sa prispôsobili kvalite a tempu. V druhom dejstve sme však už hrali tak, ako sme chceli, išli sme na maximum. Leicester bol po zisku lopty veľmi nepríjemný, chalani to bránili zo všetkých síl a potom sme prežili aj vynútené striedanie. V druhom polčase sme podali veľmi solídny výkon. Pre nás trénerov i pre hráčov to bola veľká skúsenosť," citoval slová Trpišovského portál idnes.cz.

Podľa kouča "zošívaných" urobilo jeho mužstvo od vlaňajšieho duelu predkola Ligy majstrov proti Midtjyllandu veľký progres. "Aj proti Dánom sme remizovali 0:0, to je však asi jediná paralela. Dokázali sme ubrániť najväčšie hviezdy Leicestru na čele s Jamiem Vardym a udržali sme si doma čisté konto, čo je v európskych klubových súťažiach vždy dôležité. V odvete na anglickej pôde bude kľúčové, či sa nám podarí zachytiť začiatok zápasu."

Prečítajte si aj

Tajná doložka Luisa Suáreza v zmluve: Ak ju využije, má Atlético Madrid problém

Vardyho strážil stopér David Zima a svoju úlohu si zastal veľmi dobre. "David zvládol prvú časť maturity, druhá ho ešte čaká. Keby som mal pri sebe pero a diplom, napíšem mu tam, že v prvom semestri prešiel. Zvládol to skvelým spôsobom, dostal prednosť pred Delim, pretože vie na ihrisku predvídať, v tom je veľmi silný. Podal výborný výkon, ale nerád by som vyzdvihol iba jeho. Svoje miniduely zvládli aj Bořil či Hromada," dodal Trpišovský.

Zápas v Edene sledovali priamo na štadióne aj viacerí VIP hostia, za čo vedenie klubu vzhľadom na zlú pandemickú situáciu zožalo kritiku. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík sa za celú záležitosť ospravedlnil a označil ju za morálne zlyhanie. Na tribúne nechýbal ani epidemiológ a bývalý minister zdravotníctva Roman Prymula, s ktorým český premiér Andrej Babiš pre jeho účasť na zápase ukončil ako so svojim poradcom spoluprácu. "Nie som ochotný znášať dôsledky toho, že on nie je schopný pochopiť, že také veci sa jednoducho nerobia. Nemôže chcieť lockdown a zároveň ísť na zápas," uviedol Babiš pre české médiá.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články