Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Už o tom niet pochýb! Striedanie futbalových bohov na vrchole Olympu v priamom prenose

BRATISLAVA - Po úvodných dvoch osemfinálových dňoch Ligy majstrov je to jasné: Zažívame striedanie futbalových bohov na vrchole Olympu
Zdroj: 38739
Zdieľajte:

Kolobeh života. Športový kolobeh. Zjav nezvratný ako samotná smrť. Niečo, čo v určitom okamihu musí prísť. Čomu sa nedá vyhnúť.

Nech proti tomu bojujete všemožným úsilím a všemožnými zbraňami. Na športovom vrchole, v našom prípade tom futbalovom, sa nedá sedieť stále.

Posledná dekáda patrila Cristianovi Ronaldovi a Lionelovi Messimu. V rozličných diskusiách ich fanúšikovia pravidelne označujú ako GOAT - najväčší velikáni všetkých čias. Bez ohľadu na to, kto komu z nich fandí.

Priamy prenos striedania futbalových bohov na vrchole Olympu

Messi stratil v Barcelone oheň. Nedarí sa mu. Na ihrisku badať jeho frustráciu. Z klubu chcel odísť už pred sezónou. Po sezóne sa stane voľným hráčom a možný je jeho presun do PSG, kde by mohol obnoviť spoluprácu s kamarátom Neymarom.

Nie je to Messi, na akého sme zvyknutí. Je to len jeho tieň. V úvodnom osemfinále proti PSG bol takmer neviditeľný. Jeho tím prehral 1:4. Ďalšia tvrdá európska facka po vlaňajšom výprasku 2:8 od Bayernu Mníchov.

Je znechutený. Frustrovaný. Trápi sa.

Cristiano Ronaldo nedávno oslávil 36. narodeniny. S Romelu Lukakuom sa preťahuje v talianskej Serii A o pozíciu kráľa strelcov. Obaja majú na konte zhodne po 16 presných zásahov.

Ronaldo je známy svojou príkladnou životosprávou. Trénuje ako maniak, obrovský dôraz kladie na stravovanie, regeneráciu, kvalitný spánok. Snaží sa spomaliť beh času. Darí sa mu to, no tento súboj sa vyhrať nedá. Zákonite.

Prečítajte si aj

Analýza zápasu Slávia - Leicester: Taktická bitka všetkých fanúšikov prekvapila

Ronaldo prežíva jedno z najhorších období za veľmi dlhý čas. Neskóroval už v troch súťažných zápasoch v rade. Jeho Juventus prehral v úvodnom osemfinále v Porte prekvapujúco 1:2.

V nádhernom kontraste oproti trápeniu Messiho s Ronaldom je brutálna forma hviezdnej dvojice mladíkov Kylian Mbappé a Erling Haaland.

Mbappé hetrikom zostrelil Barcelonu na Nou Campe. Haaland strelil v Seville dva góly a na jeden prihrával. Niesol výrazný rukopis na triumfe 3:2. Po zápase ďakoval Mbappému, podľa vlastných slov ho jeho výkon z večera predtým inšpiroval.

Budú sa ťahať ako svojho času počas najväčšej rivality Ronaldo a Messi? Vyrastá nám nová dvojica, ktorú budú v budúcnosti fanúšikovia označovať ako GOAT? Nepochybne. Tohtotýždňové osemfinálové súboje Ligy majstrov nám to jasne ukázali.

Od Haalandovho debutu v Lige majstrov spoločne s Mbappém prestrieľali dvojicu veteránov Messi - Ronaldo 28 - 15. Takmer dvakrát toľko gólov v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta!

O oboch raketových mladíkov sa zaujíma Real Madrid. Ten stále nedokázal zaplátať dieru po odchode Cristiana Ronalda. Je viac ako pravdepodobné, že jeden z dvojice Mbappé - Haaland bude tou pomyselnou záplatou.

Vážení, užívajme si, že žijeme v tejto ére. Umenie Ronalda a Messiho nás bavilo v poslednej dekáde. A teraz sledujeme v priamom prenose striedanie futbalových bohov na Olympe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články