Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Preview Ligy majstrov: Bude to Messiho večer? Koeman: Keď hrá takto, hneď je všetko ľahšie

BARCELONA - Preview utorňajších zápasov osemfinále Ligy majstrov. Bude to Messiho večer? Opäť našiel stratenú formu. Keď hrá takto, hneď je všetko ľahšie, pochvaľuje si Koeman
Zdroj: 38569
Zdieľajte:

Zimná hibernácia vo futbalovej Lige majstrov 2020/2021 sa skončí tento týždeň štartom vyraďovacej fázy. V utorok sú na programe dva úvodné osemfinálové súboje, na barcelonskom Camp Nou sa v očakávanom dueli predstaví Paríž Saint-Germain, resp. v budapeštianskej Puskásovej Aréne sa stretnú RB Lipsko a FC Liverpool. Európska futbalová únia (UEFA) vybrala Budapešť ako "domáce" prostredie pre bundesligistu pre aktuálne panujúce reštrikcie na kontinente v súvislosti s pandémiou COVID-19.

FC Barcelona - Paríž SG

"Barca" a PSG sa v LM stretnú už v deviatom vzájomnom súboji za uplynulých osem rokov. Ich posledná konfrontácia bola dych berúca, v roku 2017 prišiel francúzsky šampión do Katalánska s náskokom 4:0 z prvého zápasu, ale zo súťaže sa porúčal po pamätnej prehre 1:6. Odvtedy sa mnohé zmenilo a Brazílčan Neymar, ktorý vtedy prispel k vyradeniu Paríža dvoma gólmi, dnes už zbiera trofeje práve za PSG. Pre zranenie ale v utorok hrať nemôže a absencia mu hrozí aj v odvete, ktorá je na programe 10. marca vo Francúzsku.

Argentínsky tréner Parížanov Mauricio Pochettino po ligovej generálke a výhre 2:1 nad Nice vyjadril presvedčenie, že tím bude na Barcelonu dobre pripravený. Po odchode Nemca Thomasa Tuchela viedol Pochettino tím v 10 dueloch, v ôsmich z nich vyhral a raz remizoval, hráči si na jeho systém stále zvykajú. "Chceme byť pripravení a budeme. Už sa na to pripravujeme niekoľko týždňov. Nie je to ľahké, pretože chceme byť sebavedomí v každom z herných systémov a to si žiada veľa práce, na ktorú som mal 40 dní. Budeme pracovať hlavne s videom, pokúsime sa naordinovať hráčom plán pre stretnutie," povedal 48-ročný Pochettino, ktorý takmer určite nebude môcť počítať ani s Angelom di Mariom, štarta Marca Verrattiho je tiež veľmi otázny.

Barcelončania sa po slabšom štarte do sezóny momentálne rozbehli a vyhrali siedmy ligový súboj za sebou, v sobotu na vlastnom štadióne zdolali Alaves presvedčivo 5:1. Opäť sa začalo dariť ich hviezdnemu kapitánovi Lionelovi Messimu, ktorý dal deväť gólov v deviatich uplynulých zápasoch. "Leo je rozdielový hráč. Je koncentrovaný, šťastný, nekompromisný. Keď ho hľadáme kolmými pasmi a on nachádza diery v súperovej obrane, hneď je všetko ľahšie. Má výnimočný prehľad v hre. Mužstvo má teraz dobrú formu. V každom zápase si vypracovávame šance a zlepšujeme sa vo všetkých aspektoch hry," pochvaľoval si tréner FCB Ronald Koeman, ktorý má pred francúzskym súperom rešpekt: "PSG má skvelý tím. Naše zápasy vidím ako mimoriadne vyrovnané. My do nich musíme ísť sebavedome a dobre si uvedomujeme, že musíme odovzdať maximum, aby sme uspeli." Do hry asi nezasiahnu rekonvalescenti Gerard Pique a Ronald Araujo.

Prečítajte si aj

FOTO Veľký zvrat! Kamery zachytili Sergia Ramosa v družnej debate s vedením Realu Madrid

RB Lipsko - FC Liverpool

Zápas v Budapešti ponúkne aj vzájomný súboj dvoch nemeckých trénerov, 53-ročného Jürgena Kloppa, resp. 33-ročného Juliana Nagelsmanna. Šesťnásobný európsky šampión LFC sa v Premier League momentálne trápi. Liverpool prehral tretí zápas za sebou, stalo sa mu to prvýkrát od novembra 2014. Vo 12 uplynulých súbojoch vo všetkých súťažiach vyhral len trikrát. Cez víkend nestačil v šlágri na Leicester City 1:3 a Klopp vyhlásil, že už neverí v obhajobu majstrovského titulu. Tím chce pripraviť najmä na možný úspech v LM. Možným dôvodom sú aj početné zranenia, dlhodobo chýbajú napríklad kľúčový stopér Virgil van Dijk, Joe Gomez aj Joel Matip. V posledných dňoch tiež neuveriteľne chybuje aj brazílsky brankár Alisson Becker. Os mužstva - Alisson, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Henderson, Fabinho, Georginio Wijnaldum, Sadio Mane, Roberto Firmino a Mohamed Salah - pôsobí vyčerpane a energický štýl hry, s ktorým Klopp slávil v uplynulých rokoch skvelé výsledky, je preč. "Sústredíme sa na utorkový náročný súboj s Lipskom v Lige majstrov a potom v sobotu nás čaká derby s Evertonom. To sú stretnutia, na ktoré teraz myslíme. Chceme si na konci povedať, že sme odohrali dobrú sezónu," citovala Kloppa agentúra AFP.

Lipsko v Bundeslige vyhralo trikrát za sebou, cez víkend nad Augsburgom 2:1. V tabuľke si drží druhé miesto za obhajcom Bayernom Mníchov. Dánsky útočník RB Yussuf Poulsen v "The Reds" očakáva mimoriadne náročného oponenta. "Momentálne zápasy Liverpoolu osobne nesledujem, mám malé dieťa, ktoré nechodí do škôlky a tak mi na pozeranie futbalu v televízii nezostáva veľa času. Veľké mužstvá sa však vždy dokážu pripraviť na veľké zápasy. My musíme využiť trpezlivo každú šancu, ktorú dostaneme. Samozrejme, že sa Liverpool na nás výborne pripraví. Áno, má teraz problémy v obrane, pretože mu chýba veľa kľúčových hráčov. Stále je však jedným z top tímov sveta a my na nich budeme pripravení," citovala 26-ročného Dána agentúra AFP.

Odvety sú na programe 10. marca, momentálne platia ako ich dejiská Anfield Road a Parc Princov. To však môže zmeniť situácia s obmedzeniami v dôsledku pandémie koronavírusu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články