Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Škvrna na historickom triumfe Bayernu! Pavardov víťazný gól NEMAL platiť

DOHA - Bayern slávil 6. trofej v jednej sezóne, no navždy bude na nej veľká škvrna. Pavardov víťazný gól totiž NEMAL platiť
Zdroj: 38661
Zdieľajte:

Bayern vo finále MS klubov v katarskej Dohe porazil Tigres tesne 1:0. O jediný a zároveň víťazný gól sa postaral obranca Benjamin Pavard. Stal sa hrdinom, vďaka jeho zásahu získali Bavori šiestu trofej v jednej sezóne a vyrovnali historický počin Barcelony.

Bayern vyhral po zásahu, ktorý NEMAL platiť

Lenže na šiestej trofeji už navždy zostane škvrna pochybnosti. Prečo? Pretože gól Pavarda platiť NEMAL. Predchádzala mu ruka Roberta Lewandowskeho.

Gólovú situáciu posudzoval VAR. Skúmal však, či gólu nepredchádzal Lewandowskeho ofsajd. Ten síce Pavardovej trefe nepredchádzal, ale hra rukou áno.

„O Lewandowského ofsajd sa skutočne nejednalo, ale o jeho hranie rukou áno," vyhlásil elitný nemecký rozhodca Thorsten Kinhöfer.

Prečítajte si aj

3 mená na zozname želaní Manchesteru United

„Lewandowski išiel do vzdušného súboja s brankárom súpera Nahuelom Guzmánom a pri pokuse o hlavičku ho lopta zasiahla do hornej časti paže. Udialo sa to vo veľkej rýchlosti, takže hlavný rozhodca nemohol inkriminovaný moment postrehnúť," analyzoval nemecký arbiter spornú situáciu pre nemecký Bild.

„Nebol v tom Lewandowského úmysel, ale to nie je rozhodujúce. Pravidlá FIFA hovoria v tomto smere jasne. Obzvlášť, keď gól padol okamžite potom. Rozhodca Esteban Ostojich študoval situáciu na videu, ale zameral sa len na ofsajdové postavenie, nie na hranie rukou v predchádzajúcom zábere. Nevinil by som jeho, ale rozhodcu pri videu, ktorý skúmal situáciu niekoľko minút a mal priestupok postrehnúť. Preto bude na finále ležať pachuť, že ho rozhodol neregulérny gól," dodal pre mníchovský Abendzeitung.

História sa síce nebude pýtať na to, ako sa Bayern k šiestej trofeji v jednej sezóne dostal, ale mnohým fanúšikom utkvie v pamäti, že to bolo po góle, ktorý NEMAL platiť. A teraz sa už môžeme len domnievať, aký by bol ďalší vývoj stretnutia, ak by gól podľa správnosti rozhodca neuznal a pokračovalo by sa za stavu 0:0.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Bild, Abendzeitung

Diskusia

Podobné články