Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ševela o Stochovi: Mal ponuku z MLS, do Poľska sa nabaliť určite neprišiel!

LUBIN - Všetci si ho googlia, razom sa stal hviezdou poľskej ligy, hovorí Ševela o Stochovi. Mal ponuku z MLS, neprišiel sa sem nabaliť, dodáva
Zdroj: 38618
Zdieľajte:

Miroslav Stoch nemal od začiatku sezóny pôsobisko. Nepríjemná situácia, vzhľadom k tomu, že Slovensko sa v lete 2021 predstaví na EURO a "Miňo" by si na turnaji rád zahral.

Padla mu ponuka v MLS

V zimnom prestupovom období mu dal šancu tréner Martin Ševela v Zaglebie Lubin.

„Na jeho poste nám vypadli dvaja hráči, tak sme za nich museli hľadať náhradu. Vedeli sme o Miňovi, že je voľný, že trénuje so Slaviou Praha, a že mu padla ponuka do MSL. V Prahe mal o neho záujem treťoligový klub Admira, napokon prišiel k nám, čo je veľký počin Ľuba Guldána vo funkcii športového riaditeľa,“ opísal Ševela zrod Stochovho prestupu pre čas.sk.

Miroslav Stoch žiaril v českej Slavii Praha, prekvapujúco však z klubu odišiel a vrátil sa do PAOK Solún. V Grécku ale veľa šancí nedostával a tak v klube skončil.

Technicky skvele vybavený krídelník má potenciál stať sa hviezdou poľskej ligy. No potrebuje po dlhom hernom výpadku čas, aby sa vrátil do optimálnej formy a nabral zápasovú prax.

„Jeho príchod vyvolal v Poľsku veľký záujem, začali si všetko o ňom „gugliť“ a razom sa stal hviezdou Ekstraklasy. Musí to však potvrdiť na ihrisku. Hoci vieme, že dlhšie nehrával, tak mu nejaký čas dáme. Budeme trpezliví, aj keď nie tak dlho, ako pri nejakom mladom neskúsenom hráčovi."

Prečítajte si aj

Ďalší slovenský reprezentant mení v zime dres!

Stoch sa do Poľska neprišiel nabaliť

Malo by ísť o dohodu "win-win", obe strany by z nej mali vyťažiť. Stoch dostať priestor pravidelne hrať a zabojovať o návrat do reprezentácie. Ševelov tím zas získal skúsenú posilu, od ktorej si sľubuje, že pomôže v boji o pohárovú Európu. Lubin zo šiestej pozície stráca päť bodov na Európsku ligu.

„Chceme, aby nám Miňo pomohol ako skúsený hráč k tabuľkovému posunu a naopak, budeme mu nápomocní pri jeho návrate do reprezentácie, po ktorom túži."

Ševela sa vyjadril aj k otázke financií. Vysvetlil, že Miroslav Stoch rozhodne neprišiel do Lubinu kvôli tomu, aby sa nabalil.

„Určite to nie je o peniazoch. Miňo nebude ani najlepšie plateným hráčom klubu, nieto ešte celej ligy,“ dodal tréner Ševela.

V piatok v bezgólovom stretnutí v Poznani absolvoval Stoch svoju premiéru v novom drese. Prišiel na záverečnú štvrťhodinku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: čas.sk

Diskusia

Podobné články