Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Analýza zápasu AC Milan - Crotone: Hra mačky s myšou vyšla na jednotku

RÍM - Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič strelil jubilejný 500. gól na klubovej úrovni. Aj vďaka tomu AC Miláno zdolalo v nedeľňajšom zápase 21. kola Serie A posledné Crotone 4:0 a opäť sa vrátilo do čela tabuľky.
Zdroj: 38604
Zdieľajte:

Po zmene strán pridal ešte jeden gól a dvoma zásahmi prispel aj Ante Rebič. Tridsaťdeväťročný Švéd strelil podľa AFP 500 gólov v 832 klubových zápasoch. V ligových dueloch zaznamenal 396 zásahov, 57 pridal v európskych súťažiach a 48 v pohárových stretnutiach. AC vedie ligu o dva body pred mestským rivalom Interom.

Prečítajte si aj

Solskjaer po brutálnom zlyhaní: Nie sme kandidáti na titul, to je len úvaha médií!

Analýza zápasu

AC Miláno hralo ako obvykle v rozostavení 4-2-3-1.

G. Donnarumma; Calabria, Tomori, Romagnoli, Theo Hernandez; Meite, Kessie (86' Krunic); Saelemaekers (45' Castillejo), Leao (61' Calhanoglu), Rebic (76' Hauge); Ibrahimovic (76' Mandzukic). A disposizione: Tatarusanu, A. Donnarumma, Dalot, Kalulu, Gabbia, Krunic, D. Maldini. All.: Pioli.

Posledný tím tabuľky Crotone nastúpilo v rozostavení 3-5-2.

Crotone (3-5-2): Cordaz; Djidji, Golemic, Luperto; Rispoli, Zanellato, Benali (72' Eduardo), Vulic (78' Petriccione), Reca; Ounas, Di Carmine (78' Simy). A disposizione: Festa, Crespi, Rojas, D’Aprile, Djidji, Pereira, Marrone, Riviere. All.: Stroppa.

Zápas medzi druhým a posledným tímom tabuľky sa začal opatrne. Obidve mužstvá hrali prevažne v strede ihriska a náhodnými nakopávanými loptami zriedka ohrozili bránkovisko súpera. Zápas sa začal lámať v 30. minúte, keď prišiel Ibrahimovičov kariérny míľnik (500. kariérny gól) po presnej narážačke s Rafaelom Leaom.

Po zmene strán prišlo oživenie hlavne po striedaní v 62. minúte zápasu, keď doposiaľ nevýrazného Rafelea Lea vystriedal Hakan Calhanoglu.

Trojuholník smrti

Aj tak sa dá nazvať trojica hráčov AC Milána, ktorí rozpútali vietor v obrane hostí. Rebič - Hakan - Theo

V 64. minúte zápasu hádzal out Theo - Hakanovi, ktorý mú následne loptu odovzdal. Oku lahodiaca akcia pokračovala geniálnou narážačkou Rebič - Theo, kde sa posledný menovaný prekrásne preštrikoval obranou hostí a milimetrovou prihrávkou našiel Zlatana Ibrahimoviča, ktorý poľahky zvyšoval na 2:0.

Uragán zvaný Anté Rebič

Stačila minúta a zápas bol rozhodnutý. Najskôr v 69. po rohovom kope prekonal hlavou brankára hostí Anté Rebič. O pár sekúnd sa znova Chorvát tešil z ďalšieho gólu.

Akcia začala po rozohrávke zo stredového kruhu, kde po vysokom presingu domáceho tímu sa k lopte dostal Meite, ktorý čisto odstavil od lopty Eduarda Henriqueho.

Následne záložník AC Milána prihral Zlatanovi, ktorý vyslal prudkú strelu na brankára hostí. K odrazenej strele sa dostal dobre hrajúci Hakan Calhanoglu, ktorý nahral úplne voľnému Antému Rebičovi. Chorvát následne poľahky zvýšil do odkrytej brány hostí na 4:0.

Na záver by sa dalo povedať, že dnes hral dobre organizovaný tím AC Miláno proti výrazne slabšiemu klubu, ktorý patrí takmer do druhej ligy, čo sa odzrkadlilo na konečnom výsledku 4:0. Sympatický výkon hostí trval len do 30. minúty zápasu. Potom ich výkon šiel každou minútu dole.

Hrdinovia zápasu:

Zlatan Ibrahimovič - dnes hral naozaj výnikajúco, bolo ho vidno pri každej akcii, svoju formu okorenil dvomi strelenými gólmi.

Anté Rebič - lepšie mu sedí hra na ľavej strane útoku, zbieha si do šestnástky lopty, čo preukázal svojím druhým gólom.

Hakan Calanoglu - pre Covid nehral a výrazne chýbal AC Milánu. Futbalové myslenie preukázal pri dvoch asistenciách.

VIDEO zo zápasu

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Peter Koropecký

Diskusia

Podobné články