Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Solskjaer po brutálnom zlyhaní: Nie sme kandidáti na titul, to je len úvaha médií!

MANCHESTER - Tréner Man Utd Solskjaer po brutálnom zlyhaní svojho tímu: Nie sme kandidátmi na titul, je to len úvaha médií!
Zdroj: 35767
Zdieľajte:

Futbalisti Manchestru United viedli po polčase sobotného domáceho stretnutia 23. kola Premier League nad Evertonom 2:0, no napokon sa museli uspokojiť s remízou 3:3. Hosti si "uchmatli" bod až v závere, keď v piatej minúte nastaveného času vyrovnal Dominic Calvert-Lewin.

Zverenci trénera Oleho Gunnara Solskjaera nebodovali naplno po tretí raz z uplynulých štyroch zápasov, v tabuľke figurujú na druhom mieste o dva body za mestským rivalom City, no ten má dva duely k dobru.

United v minulom kole deklasovali Southampton 9:0 a po menej oslnivých rokoch sa objavili opatrné úvahy o možnom zisku majstrovského titulu. "Červeným diablom" však chýba konzistentnosť výkonov a podľa Solskjaera ich čaká ešte dlhá cesta za návratom slávnych čias. "Nie sme kandidáti na titul a nemali by nás za nich pasovať. To je iba úvaha médií. My sa pomaly zlepšujeme a uvidíme, kam dokráčame, ale o titule nehovoríme," uviedol nórsky kouč pre Sky Sport.

Prečítajte si aj

Kúsok od slovenských hraníc! Súboj Liverpoolu a Lipska v Lige majstrov už pozná svoje dejisko

Manchester začal duel s Evertonom podľa svojich predstáv, v prvom dejstve sa presadili Edinson Cavani a Bruno Fernandes. Po zmene strán však hostia v priebehu troch minút využili chyby v obrane súpera a vyrovnali. Najprv Abdoulaye Doucoure doťukol loptu do brány, keď David de Gea vyrazil pokus Calwina-Lewina pred seba, potom sa presadil James Rodriguez, ktorého vo vnútri šestnástky nikto nepokryl.

V 70. minúte poslal domácich opäť do vedenia Scott McTominay, ale na plný bodový zisk to nestačilo. V 90.+4 minúte zahrali hostia priamy kop, defenzíva United opäť zahaprovala a Calwin-Lewin sa stal hrdinom okamihu. "V prvom polčase sme nehrali dobre, ale dali sme dva skvelé góly. Po vyrovnaní sme sa zlepšili, no záverečná akcia zápasu nám dala 'do zubov', takže sme sklamaní," konštatoval Solskjaer, pre ktorého to bol jubilejný 100. ligový duel v pozícii trénera, z toho 82. na striedačke ManU (18-krát viedol Cardiff, pozn. red.).

Evertonu sa v uplynulom období tiež príliš nedarilo, keď rovnako ako United získal iba štyri body zo štyroch zápasov, no remíza na Old Trafforde môže dodať tímu sebavedomie. "Karamelky" napodobnili svoj úspech z apríla 2012, keď v Manchestri tiež prehrávali o dva góly, ale napokon vybojovali remízu 4:4.

"Bol to neuveriteľný duel, čo mám povedať? Aj keď sme boli v prvom polčase zahriaknutí, v druhom sme sa osmelili a hrali útočnejšie. Na konci sme si bod zaslúžili. Pre nás to je ako víťazstvo, aj keď sme získali iba bod. Hrali sme proti jednému z najlepších tímov v lige, a hoci nie sme na ich úrovni, môžeme s nimi bojovať. Som na môj tím hrdý," tešil sa po zápase tréner Evertonu Carlo Ancelotti.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články