Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Po otcovi zdedil úžasné pohybové schopnosti, pripomína mi Robbena - tréner o mladom Demitrovi

TRENČÍN - Dokáže to, čo málokto iný! Mladý Demitra zdedil po otcovi úžasné pohybové schopnosti, tvrdí jeho tréner. Pripomína mu Robbena
Zdroj: 38509
Zdieľajte:

Lucas Demitra strhol na seba pozornosť, keď strelil gól hneď vo svojom seniorskom debute v drese AS Trenčín. Skórovať sa mu podarilo v prípravnom zápase proti Skalici.

Po otcovi zdedil úžasné schopnosti

17-ročný syn legendárneho hokejistu Pavla Demitru zdedil po slávnom otcovi športové gény.

„Zdedil úžasné pohybové schopnosti. Je nielenže rýchlostný, ale aj vytrvalostný typ, čo je vzácnosť. Lucas dokáže šprintovať aj v závere zápasu. Má fantastické zakončenie a ťah na bránku. Potrebuje sa ešte zlepšiť, no je veľkým prísľubom,“ vyhlásil dorastenecký tréner Trenčína Michal Hanek pre Nový Čas.

Hanek prirovnal štýl hry Lucasa Demitru k hviezdnemu holandskému krídelníkovi Arjenovi Robbenovi.

„Lucas mi štýlom hry pripomína Holanďana Arjena Robbena. Len na opačnom ľavom krídle. Tam si tiež zvykne zobrať loptu, zatiahne ju do stredu ihrisku, kde potom strieľa dobrou pravačkou. Medzi seniormi bude zrejme hrávať vpravo. Krídelný univerzál je pre každého trénera cenná vec.“

Prečítajte si aj

Zrada! Messi zúri po zverejnení detailov zmluvy: Z Barcelony chce odísť, podáva žalobu na klub

Musí zlepšiť mladícke návyky

Lucas Demitra sa v januári pripravuje s áčkom AS Trenčín. Či bude aj v kádri A-tímu a zahrá si na jar premiérovo v najvyššej súťaži, je nateraz otázne.

„Všetko závisí od trénera. Netreba nič uponáhľať. Dospelý futbal si žiada viac. Prechod doňho býva náročný. Lucas je však inteligentný chlapec, ktorý rýchlo chápe, čo od neho tréner vyžaduje. Chce to čas. V doraste môže hrať ešte aj o rok. Bude mať stále hernú prax a môže sa rozvíjať.“

Na ceste do dospelého futbalu musí mladý Demitra zvládnuť ešte mnoho vecí, aby sa stal skutočným profesionálom. Na trávniku aj mimo neho.

„Musí zlepšiť mladícke návyky. Nemôže poslať esemesku, že nepríde, lebo ho bolí členok. To by si v áčku nemohol dovoliť,“ dodáva Hanek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články