Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zmluva, ktorá zničila Barcelonu. Španielske médiá prinášajú veľké odhalenie

BARCELONA - Veľké odhalenie španielskych médií: Zmluva, ktorá zničila Barcelonu!
Zdroj: 36260
Zdieľajte:

FC Barcelona má obrovské finančné problémy, stojí nad priepasťou bankrotu. Výrazne k tomu dopomohla negatívna situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Zmluva, ktorá zničila Barcelonu

Nie je to však jediná vec, ktorá katalánskeho giganta dostala na kolená.

Veľké odhalenie prináša španielsky El Mundo, ktorý zverejnil podrobnosti štvorročného kontraktu útočníka Lionela Messiho s klubom.

Prečítajte si aj

Vráťte nám Dúbravku, inak skončíme v druhej lige, hnevajú sa fanúšikovia

Argentínčan podpísal s Barcelonou zmluvu v roku 2017. Podľa El Mundo dostane Messi počas štyroch rokov neuveriteľných 552 miliónov eur - 138 miliónov eur na sezónu fixný plat + bonusy. 115 miliónov eur dostal ako podpisový bonus. Vernostný bonus vo výške 78 miliónov eur.

Z týchto čísel sa nejednému zatočí hlava. Pri pohľade na obrovské čiastky, ktoré Barcelona vypláca Messimu je zrejmé, že náročná situácia s pandémiou klub musela dostať na kolená.

Messi má na Nou Campe platný kontrakt do 30. júna 2021. Pred sezónu sa argentínsky útočník pokúsil odísť, no napokon zostal, pretože sa nechcel s klubom ťahať po súdoch. Zmluvu zatiaľ nepredĺžil a v súvislosti s potenciálnym odchodom sa hovorí najmä o Manchesteri City a PSG.

Kapitán Blaugranas strelil v tejto sezóne 15 gólov v 23 zápasoch a nazbieral tiež 6 asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: El Mundo

Diskusia

Podobné články