Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Teší ho, keď dokáže ubrániť hviezdy štvrťfinalistu LM. Slovensku vyrastá v Taliansku nový pilier defenzívy

BERGAMO - Teší ho, keď ubráni Gomeza, Muriela či Mirančuka. Slovensku v hviezdnej talianskej akadémii rastie nový pilier defenzívy
Zdroj: 38550
Zdieľajte:

Vyrastá v ňom Slovensku nový nasledovník Martina Škrtela či Milana Škriniara?

Rastie Slovensku nový pilier zadných radov?

Richard Hečko je talentovaný stredný obranca, má 17 rokov a rozvíja sa v hviezdnej akadémii talianskeho klubu Atalanta Bergamo.

Atalanta patrí medzi špičku nielen v Taliansku, ale aj v rámci celej Európy. V minulej sezóne ju až vo štvrťfinále Ligy majstrov zastavil PSG. V aktuálnom ročníku postúpila do osemfinále, v ktorom bude čeliť Realu Madrid.

Richard Hečko tak pracuje na zlepšovaní svojich kvalít v maximálne pozitívnom prostredí.

„Keď mal tri roky, tak začal s tenisom. Neskôr mi však kamarátka dala vedieť, že na Tehelnom poli robia nábor futbalistov. Ako päťročný sa teda okrem tenisu začal učiť hrať aj futbal, ktorý si potom sám vybral,“ opísala jeho matka Dagmar pre šport.sk, aké boli začiatky synovej kariéry.

Richard Hečko futbalovo vyrastal na Slovane. V zime 2019 sa presunul do akadémie Atalanty. Na svoje korene však pokorný mladík rozhodne nezabúda.

„Na Slovan mám iba pozitívne spomienky a som veľmi rád, že som mohol hrať v jeho drese. Všetko, čo dnes viem, ma naučili v Slovane a zato som veľmi vďačný."

Prečítajte si aj

Mourinho: Nastáva rozhodujúci moment pre Garetha Balea!

Silné zbrane? Výborné fyzické parametre, rýchlosť a fakt, že je ľavák

Hečko patrí medzi najperspektívnejších hráčov svojej generácie na Slovensku. Tréner Branislav Fodrek, ktorý ho viedol v národnom tíme do 16 aj 17 rokov vyzdvihol jeho najväčšie kvality a zbrane.

„V jeho prípade si človek ako prvé všimne výborné fyzické parametre. Je to vysoký a rýchly stredný obranca, ktorý má z pohľadu moderného futbalu jednu veľkú výhodu a tou je fakt, že je ľavák. Je to vnímavý chlapec, ktorý si dá vždy poradiť. Nie je to typ futbalistu, pri ktorom by tréner musel zvyšovať hlas. Je pokorný, slušný a dobre vychovaný."

K jeho rastu rozhodne prispieva aj občasná možnosť trénovať s hviezdami prvého tímu Atalanty. Keď niektorú z nich na tréningu ubráni, výrazne to pomáha jeho sebavedomiu.

„Máme radosť z toho, ako sa mu darí. Vždy nás veľmi poteší, keď spolu telefonujeme a povie nám, že sa mu na tréningu podarilo ubrániť napríklad Gomeza, Muriela, Mirančuka či Malinovského. To je už iný svet,“ rozplýval sa jeho otec Richard starší.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články