Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Deschamps: Nikdy nezabudnem, čo Benzema povedal. Nikdy!

PARÍŽ - Didier Deschamps nezavolal Karima Benzemu do reprezentácie od roku 2015. A svoje rozhodnutie meniť nehodlá: Nikdy nezabudnem na to, čo Benzema povedal. Nikdy!
Zdroj: 38343
Zdieľajte:

Didier Deschamps nepovolal hviezdneho útočníka Realu Madrid Karima Benzemu do francúzskeho národného tímu od roku 2015, kedy sa prevalil škandál so sexnahrávkou spoluhráča Mathieua Valbuenu, ktorú Benzema zverejnil.

33-ročný Benzema obvinil Deschampsa z rasizmu a podľa jeho názoru je hlavným dôvodom vynechania z reprezentácie jeho alžírsky pôvod. „Deschamps sa podvolil tlaku rasistickej časti Francúzska," povedal Benzema v rozhovore pre Marcu ešte v roku 2016

Deschamps na obvinenia Benzemu z rasizmu nikdy nezabudne

Deschampsovi tieto obvinenia priniesli peklo do života. Dokonca to vyvrcholilo vyhrážkam proti jeho rodine.

„Zanechalo to stopu. Aj keď to časom trochu vybledne, nemôžem na to zabudnúť," vyhlásil Deschamps pre RTL.

„Nejde len o Karima Benzemu, existujú aj vyjadrenia od ďalších ľudí, ktorí sa správali násilne voči mojej rodine."

Nezostalo totiž len pri vyhrážkach. Deschampsov rodinný dom bol napadnutý. Tréner Francúzska sa rozhodol žalovať Benzemu za jeho výroky, ktorými tieto násilnosti popudil. No súd jeho žalobu zamietol.

Legendárny Eric Cantona bol jedným z tých, ktorí naznačovali, že za Deschampsovým rozhodnutím vynechať Benzemu z nominácie je jeho pôvod. Naznačil to v rozhovore pre The Guardian v roku 2016.

Prečítajte si aj

Prichytený! Ibrahimovič strávil silvestrovskú noc s NAJkrajšou športovou moderátorkou, píšu Taliani

„Benzema a Hatem Ben Arfa sú dvaja z najlepších hráčov vo Francúzsku a nebudú hrať na majstrovstvách Európy. Samozrejme, Benzema a Ben Arfa sú pôvodom zo Severnej Afriky. Takže, debata je otvorená."

Faktom je, že Karim Benzema hrá v špičkovej forme a pre Francúzsko je obrovská škoda, že nie je v národnom tíme. S ôsmimi gólmi je piatym najlepším strelcom v La Lige. S piatimi asistenciami druhým najlepším nahrávačom. V "bodovaní" španielskej ligy je pred ním len Iago Aspas z Celta Vigo (9+6).

V minulej sezóne sa Benzema výrazne podieľal na zisku titulu Realu Madrid v La Lige. S 21 gólmi bol druhým najlepším strelcom po Lionelovi Messim (25). S ôsmimi asistenciami bol štvrtým najlepším nahrávačom.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: RTL, The Guardian, Marca

Diskusia

Podobné články