Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenská stena! Sparta s Hanckom v príprave neinkasovala ani raz, ako je na tom zdravotne?

PRAHA - Sparta s Hanckom v príprave ani raz neinkasovala. "Slovenská stena" prehovorila aj o svojom zdravotnom stave
Zdroj: 37475
Zdieľajte:

Dávid Hancko ukázal v príprave na jarnú časť výbornú formu. Napriek tomu, že zdravotne stále nie je 100 %.

Sparta vyhrala s Chrudimom 6:0 a 2:0. V záverečnom prípravnom vystúpení síce prehrala s Č.Buďejovicami 0:1, no v čase inkasovaného gólu už Hancko nebol na ihrisku.

So slovenským stopérom na ihrisku v príprave Sparta neinkasovala. Stopérska trojica s Hanckom, Vitíkom a Plechatým fungovala na výbornú.

Krátka zimná prestávka

Sparta odštartuje jarnú časť už v nedeľu na ihrisku Ostravy. Špecificky krátku zimnú prestávku už Hancko zažil počas pôsobenia v Taliansku.

Prečítajte si aj

VIDEO Parádna gólová hlavička Škriniara v šlágri kola! Interu pomohol k cennému bodu

„Už som takú sezónu zažil v Taliansku, kde sme mali pauzu po Vianociach len pár dní. Takže som vedel, aké to bude. Trochu nepríjemné, pretože terény možno nebudú ideálne, ale na druhej strane zápasy o body nás najviac bavia. Takže sa tešíme, verím, že sme pripravení a nedeľný duel zvládneme," vyhlásil Hancko pre klubovú televíziu.

Koleno sa lepší, ale stále nie je 100%

Slovenský reprezentačný obranca mal v posledných mesiacoch veľké problémy s kolenom. Ako priznáva, jeho stav stále nie je 100%, no zvládne s tým plnú tréningovú aj zápasovú záťaž.

„Nie je stopercentné, ale pokrok oproti tomu, ako som sa cítil v lete alebo v priebehu jesene, tak som na tom omnoho lepšie. Zvládam plnú záťaž v tréningu aj v zápase. Občas cítim, že koleno reaguje, musím byť opatrný a každý deň pracovať v posilovni. Je to na dobrej ceste a na jar tímu pomôžem."

Pre tresty Krejčího, Pavelku a Součeka je pravdepodobné, že v Ostrave nastúpi Hancko po boku Vitíka a Plechatého. Ako bolo spomenuté, v príprave im to spolu fungovalo výborne, neinkasovali ani gól.

„Trénujeme spolu, už sme niečo odohrali a nedostali gól, takže super. Snažíme sa podporovať, byť aktívni a funguje nám to. Liga nás preverí, ale sme pripravení a tešíme sa na štart ligy," dodáva Hancko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: twitter AC Sparta Praha

Diskusia

Podobné články