Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najlepších futbalistov VEGÁNOV

BRATISLAVA - Predstavujeme vám 10 najlepších futbalistov vegánov
Zdroj: 32426
Zdieľajte:

Či už zo zdravotných dôvodov, etických alebo environmentálnych, vegetariánstvo a vegánstvo sa stáva trendom tejto doby. Predstavujeme vám 10 najlepších futbalistov - vegánov.

Sebastian Perez (Boavista)

Počas pôsobenia v Boca Juniors sa rozhodol prejsť na vegánsky životný štýl. Dôvodom bolo vážne zranenie, ktoré utrpel. Nasledoval životnú cestu svojej manželky. Aktuálne je na hosťovaní v Boaviste. Priznáva, že z Boca Juniors neodchádzal v najlepšom, údajne práve preto, lebo v klube neprijali dobre jeho prechod na vegánstvo. „Myslím si to. Nikdy mi to nepovedali z očí do očí. Ale myslím si, že preto so mnou ukončili spoluprácu," uviedol pre ESPN.

Aaron Niguez (Elche)

Svoje stravovanie začal brať vážne pred niekoľkými rokmi. Pre vegánstvo sa rozhodol z environmentálnych a etických dôvodov. „Je to komplexná záležitosť, pretože veľa ľudí nevie, čo je to byť vegánom a čo môže vegánska strava priniesť. Musíte rešpektovať všetkých ľudí. Vegánska strava je omnoho pozitívnejšia pre vysoký výkon a pomáha tiež životnému prostrediu," vyhlásil pre Malaga Hoy.

Chris Smalling (AS Roma)

Obranca talianskeho AS Roma bol jedným z prvých významných futbalistov, ktorí prešli na vegánstvo (2016). „Aj keď zdravie bolo prvotným dôvodom, aby som začal s vegánstvom, boli to životné podmienky zvierat, ktoré ma napokon presvedčili," hovoril pre Forbes.

Prečítajte si aj

Pochettino má vyhliadnutú prvú posilu po príchode do PSG: Obnoviť sa chystá spojenie s bývalým hviezdnym zverencom!

Luca Waldschmidt (Benfica)

24-ročného Nemca presvedčil o pozitívnych prínosoch vegánskej stravy dokument na Netflixe "What the Health".

Fabian Delph (Everton)

Počas pôsobenia v Manchesteri City bol často zranený a preto sa rozhodol vyskúšať vegánsku stravu, aby predchádzal zraneniam a lepšie regeneroval. „Rozhodol som sa ignorovať moje pochybnosti a začal som sa objektívne pozerať na moje telo," hovoril Delph v roku 2018 v knihe Soccology. „Študoval som jeho slabé stránky, študoval som svoje zranenia, začal posilňovať moje telo a namiesto rehabilitácie sa venovať prevencii. Zmenil som palivo, ktoré som dával do tela a prešiel na vegánsku stravu."

Juanfer Quintero (Shenzhen FC)

Hrdina pri zisku štvrtého titulu River Plate v Copa Libertadores v roku 2018 sa rozhodol "odrezať" živočíšne produkty v rámci zotavovania zo zranenia kolena pred sezónou 2019-20. Pri vegánstve zostal. „Nechcel som o tom hovoriť, pretože to hralo proti mne, ale držím vegánsku stravu a vďaka tomu som sa veľmi zmenil. Bolo to osobné rozhodnutie, tento režim dodržiavam už niekoľko mesiacov a každý deň sa cítim lepšie," hovoril pre Ole.

Hector Bellerin (Arsenal)

Španielsky reprezentant je vegánom od roku 2016. Je 10 % majiteľom anglického vegánskeho futbalového klubu Forest Green Rovers. 27-ročný obranca sa zaviazal vysadiť 3 000 stromov po každej výhre Arsenalu. Len škoda, že ich je v tejto sezóne tak málo...

Alex Morgan

Dvojnásobná víťazka ženských futbalových MS a olympijská zlatá medailistka prestala jesť mäso z etických dôvodov po tom, čo bola súčasťou kampane PETA v roku 2017. Morgan tvrdí, že vďaka vegánskej strave je "silnejšia a pomáha jej to proti únave a k lepšiemu zotaveniu."

Serge Gnabry (Bayern)

Gnabry sa dal na vegánsku stravu v roku 2017 a odvtedy raketovo vystúpal. Stal sa hviezdou Bayernu aj nemeckej reprezentácie. „V momente som si to užíval, cítil som sa lepšie a lepšie. Rozprával som sa s priateľmi, sledoval dokumenty. Len som to chcel vyskúšať," hovoril v tom čase Gnabry pre Bild.

Saul Niguez (Atlético Madrid)

V roku 2015 utrpel stredopoliar Atlética Madrid hrozivé zranenie obličky v súboji s Leverkusenom. Výsledkom bolo, že jeho ľavá oblička začala mať problém so spracovávaním proteínov. Odvtedy začal vyraďovať z jedálnička mäso a postupne prešiel na vegánsku stravu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články