Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Toto je DVOJICA hráčov, ktorí majú FC Barcelona posilniť v januári

BARCELONA - Podľa portálu Sport.es FC Barcelonu posilnia v januári títo DVAJA hráči
Zdroj: 34769
Zdieľajte:

FC Barcelona postúpila v Lige majstrov presvedčivým spôsobom do osemfinále. V La Lige je to ale celkom iná pesnička. Je až na piatej pozícii. Naposledy zverenci Ronalda Koemana len remizovali doma s Valenciou a nedokázali nadviazať na predošlé dve víťazstvá.

FC Barcelona v zime pripravená priviesť týchto dvoch hráčov

Podľa portálu Sport.es FC Barcelona očakáva posilnenie v blízkej budúcnosti. Podľa tohto zdroja plánuje katalánsky klub kúpiť útočníka Lyonu Memphisa Depaya a obrancu Manchesteru City Erica Garciu.

Katalánsky klub má v úmysle uskutočniť oba transfery počas zimného prestupového obdobia s cieľom posilniť káder, ktorý v dôsledku zranení výrazne oslabil.

V tejto sezóne Memphis Depay odohral za Lyon 16 zápasov, v ktorých strelil osem gólov a pridal štyri asistencie. Depayova zmluva s francúzskym klubom trvá do júna 2021.

Depaya chcel získať krajan Koeman, ktorý ho veľmi dobre pozná z čias spoločného pôsobenia v holandskej reprezentácii, už pred sezónou. No transfer stroskotal na finančných problémoch FC Barcelona, ktorá utrpela obrovské straty počas pandémie.

Eric Garcia je absolventom akadémie FC Barcelona. V roku 2016 prešiel do systému Manchester City za 1,7 milióna €. V tejto sezóne odohral tri zápasy za anglický klub v Premier League.

Prečítajte si aj

Ďalšia rana osudu pre Ronaldinha! Najskôr väzenie a teraz TOTO

Depayovi aj Garciovi končia zmluvy budúce leto. Od 1. januára by FC Barcelona mala povolenie s nimi rokovať o letnom príchode zadarmo. No súčasná situácia Kataláncov je zlá, pre zranenia majú veľa dier v zostave a Koeman chce spomínané posily získať už v zime, aby mal so svojím tímom šancu bojovať o tituly.

V Lyone majú strach, že o svoju hviezdu Depaya prídu v lete zadarmo. A tak znížili požadovanú cenu. Podľa francúzskeho L´Equipé ho chce Lyon v januári predať za 5 miliónov eur. Pritom pred sezónou požadoval od Barcelony 25 miliónov eur. Päťnásobné zníženie jeho ceny predstaviteľov katalánskeho klubu určite potešilo.

Podobná situácia je aj s Garciom v Manchesteri City. Požiadavky anglického klubu pred sezónou Barcelona nedokázala splniť. No na Etihad Stadium sú si dobre vedomí toho, že Garcia nemá záujem v klube pokračovať a v lete by tak o neho prišli zadarmo. Takto za neho môžu zinkasovať aspoň niečo. FC Barcelona dúfa, že sa dohodne s predstaviteľmi City na odložení platby za hráča na ďalší finančný rok. Informuje Sport.es.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.es

Diskusia

Podobné články