Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho: Manchester United mi mal dať viac času

LONDÝN - José Mourinho: Manchester United mi mal dať viac času
Zdroj: 37038
Zdieľajte:

José Mourinho je rok na lavičke Tottenhamu. Prišiel namiesto Mauricia Pochettina. Aktuálne sú Spurs lídrom Premier League a v stredu sa stretnú v šlágri s FC Liverpool.

Mourinho si želá, aby v Tottenhame mali väčšiu trpezlivosť, ako v Manchesteri United, kde nedostal dostatočný čas na svoj projekt.

Na Old Trafforde strávil portugalský tréner dva a pol roka.

Mourinho s niekoľkými klubmi vo svojej kariére zažil rýchly úspech. No v Man Utd to bol dlhodobý projekt, ktorý bol podľa jeho slov predčasne prerušený po tom, čo ho vyhodili.

V Manchesteri United mi nedali dosť času, tvrdí Mourinho

„V určitom období mojej kariéry, s profilom klubu, ktorý som dostal do rúk, sme nepotrebovali toľko času na dosiahnutie úspechu," hovoril Mourinho.

„Dokázali sme to v Porte, Interi, Reale, oba razy v Chelsea, zvládli sme to bez potreby tej dlhodobosti a tiež mojej túžby vyskúšať rozličné veci a mojej šialenej túžby ísť do mnohých krajín a pokúsiť sa vyhrať to. A pokúsiť sa získať rozličné skúsenosti v mnohých rozličných krajinách. Bolo to perfektné, pretože to bolo víťazstvo, dovidenia a skúsme inú vec."

Prečítajte si aj

Strašidelný priebeh korony majú dvaja spoluhráči Dúbravku. Preboha, po tom, čo vidíme, musíte byť opatrní, varuje tréner

„Prvý klub, v ktorom som cítil, že potrebujem čas a nebol mi daný, bol Manchester United. Pretože som mal pocit, že som odišiel uprostred procesu. Ale naučil som sa veľmi skoro rešpektovať rozhodnutia, ktoré som urobil v United."

„Urobili sme, čo sme urobili, urobili sme, čo bolo možné a ideme ďalej. Ja som šťastný, oni sú šťastní, máme dobrý vzťah, na čo som hrdý, že môžem povedať, vždy, keď opúšťam klub. S každým udržiavam veľmi dobré vzťahy a United sú ďalším príkladom," cituje Mourinha portál goal.com.

Mourinho má 57 rokov a nedávno prezradil, že sa cíti výborne a rád by trénoval ešte 10-15 rokov. Rád by zostal na lavičke Tottenhamu dlhodobejšie.

„Teraz v Tottenhame poznám profil práce, ktorú mám v rukách. Až doteraz som si veľmi, veľmi užíval pobyt v klube a verím, že klub je šťastný s mojou prácou. Chcel by som tu zostať dlhšie. Ale ak dokážeme proces urýchliť, ako sa nám to darí a budeme robiť dobré veci, aké robíme, samozrejme nebudeme strácať čas," dodal Mourinho.

Tottenham zažíva pod Mourinhom renesanciu. Neprehral 10 súťažných zápasov po sebe a z posledných 22 má na konte jedinú prehru (v Európskej lige v Antverpách 0:1).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články