Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V Chorvátsku jasajú: Jedine Nemci majú slabšiu skupinu!

BRATISLAVA - V Chorvátsku vládne veľké nadšenie po žrebe kvalifikácie MS 2022. Ich súperom bude aj Slovensko. Jedine Nemci majú slabšiu skupinu, tešia sa chorvátske médiá
Zdroj: 37338
Zdieľajte:

Chorvátsko, Rusko, Slovinsko, Cyprus a Malta. To budú súperi Slovenska v budúcoročnej kvalifikácii na MS 2022 v Katare.

Reakcia trénera Tarkoviča na žreb

„Žreb je fakt, s ktorým sa musíme vyrovnať. Súpera si nevyberiete, my sa musíme akurát dobre pripraviť. Nie je podstatné, koho do skupiny dostanete, ale ako ste schopní odohrať zápas. Medzi druhým a tretím košom nie je zásadný rozdiel, v play off Ligy národov odohrali tieto tímy všetko vyrovnané zápasy," reagoval tréner Štefan Tarkovič na pondelňajší žreb.

Tím okolo Luku Modriča a spol. vidí ako jasného favorita skupiny. No Tarkovič vidí výhodu aj z pohľadu nášho tímu.

Prečítajte si aj

Skladáme ideálnu skupinu pre Slovákov do kvalifikácie o MS 2022

„Chorvátsko je kvalitné mužstvo, ktoré je na vzostupe, bude určite favorit skupiny. Šesťčlenná skupina je pre nás logistickou výhodou, zápasový program tým máme vyriešený, nemusíme hľadať ďalších súperov do voľných asociačných termínov."

Víťaz skupiny postupuje na MS 2022 priamo, druhý tím zabojuje o postup v baráži.

Svoju reakciu na zloženie H skupiny pre championat.com dal aj ruský tréner Stanislav Čerčesov.

„Je pre nás stále prijateľnejšie hrať proti Chorvátsku, než dostať z prvého koša napríklad Nemecko. Chorváti sú náš osud, neujdeme mu. Na každého súpera sa zodpovedne pripravíme. Musíme byť v daný deň a danú hodinu čo najlepšie nachystaní."

Chorváti sa tešia: Jedine Nemci majú slabšiu skupinu

V Chorvátsku, pochopiteľne, panuje so žrebom obrovská spokojnosť.

„Chorvátsko môže byť spokojné, ľahší žreb mal iba jeden národný tím," píše portál index.hr.

„Existuje aj jeden ukazovateľ toho, aký dobrý bol žreb pre Chorvátsko. Jedná sa o tzv. Elo rating - matematický model, ktorý zohľadňuje silu tímu a vypočítava sa na základe predchádzajúcich výsledkov s prihliadnutím na kvalitu súpera. Podľa tohto výpočtu sú Slovensko a Rusko takmer najlepším žrebom z druhého a tretieho koša. Ich priemerný Elo rating je 1704."

„Jediný tím, ktorý má ľahší žreb, je Nemecko. Tomu vytiahli Rumunsko a Island s priemerom Elo 1650 bodov," uvádza ďalej portál index.hr.

„Je potrebné poznamenať, že do výpočtov nie sú zahrnuté tímy z nižších košov. V prípade chorvátskej reprezentácie sú to Slovinsko, Cyprus a Malta," dodáva.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: index.hr, RTVS, championat.com

Diskusia

Podobné články