Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

315 minút bez gólu a prvá domáca prehra! Stolička pod Guľom sa trasie čoraz viac, ten situáciu prirovnáva k Realu

PLZEŇ - Jeho tím neskóroval už 315 minút a náročný majiteľ Plzne odvolával trénerov aj v lepších situáciách. Guľa argumentuje: Pozrite na Real
Zdroj: 35372
Zdieľajte:

Plzeň prehrala v sobotu doma s Karvinou 0:1 a potvrdila, že je vo veľkej kríze. Tím vedený slovenským trénerom Adriánom Guľom z posledných troch zápasov získal jediný bod a neskóroval v nich.

Plzeň v minulosti odvolávala trénera aj v lepších situáciách

„Náročný plzenský šéf Adolf Šádek siahol v minulosti k odvolaniu trénera aj v situácii, ktorá bola pre klub lichotivejší než tá súčasná. Ako zareaguje v prípade Guľu?," píše český sport.cz.

Slovenskému trénerovi je vyčítaná prílišná upnutosť na svoj systém, na svoje metódy a na prílišnú zošnurovanosť. V Česku píšu o hráčoch Plzne ako o postavičkách z počítačovej hry, ktoré sú presne naprogramované. Občas chýba zdravý sedliacky rozum či väčšia dávka odvahy zariskovať.

„Podnet musí prísť predovšetkým od hráčov. Aby v sebe našli motiváciu, že chcú odvádzať nielen lepšie výkony, ale aj mať lepšie výsledky," hovoril sklamaný Guľa.

Ako Real Madrid, prirovnáva Guľa

Plzeň neskórovala už 315 minút. Od ofenzívneho tímu, za ktorý sa považuje, niečo takéto nevídané a neprípustné.

Prečítajte si aj

VIDEO Duda vymietol šibenicu! Parádny gólový darček na dnešné narodeniny

„To je holt futbal. Slabšie obdobie prišlo aj na Real Madrid. Aj v tom je krása futbalu, dokázať sa z takýchto období dostať. Uchopiť to tak, aby sme boli podstatne silnejší," prirovnáva Guľa situáciu k tej v Reale Madrid.

Plzeň pod vedením Guľu stratila v domácej Doosan aréne body vôbec prvýkrát.

„Každá prehra je bolestivá. Obzvlášť doma, v zápasoch, v ktorých sme jasnými favoritmi. Je to veľké sklamanie aj komplikácia. Sto zápasov v rade doma sa ale vyhrať nedá, je potrebné víťaziť vonku. Potrebujeme sa čo najskôr dostať na víťaznú vlnu," dodáva slovenský tréner.

Plzeň horí najmä na zlom riešení situácie vo finálnej fáze. Dokáže si vytvoriť dobré situácie, no ich najdôležitejšiu časť nerieši optimálne. Napriek tomu má Plzeň po vedúcej dvojici Slavia, Sparta tretí najlepší útok v lige (19 gólov v 10 zápasoch).

„Ani jeden z útočníkov nedal gól, to je na ofenzívny tím málo. Vo finálnej tretine sme nepokojní. Dostaneme sa tam mnohokrát, ale volíme zbrklé riešenia. Trikrát sme dokonca trafili sami seba," hodnotí Guľa trápiacu sa ofenzívu.

Dokáže ustáť náročnú situáciu?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.cz

Diskusia

Podobné články