Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mal byť najväčšou hviezdou našej ligy, no zavládlo sklamanie

SEREĎ - Dvakrát hral na MS, vyhral Copa América, s Portom získal treble, Inter Miláno za neho zaplatil milióny. Mal byť najväčšou hviezdou našej ligy, no zavládlo sklamanie
Zdroj: 37483
Zdieľajte:

Álvaro Pereira prichádza do slovenskej ligy. Získal ho klub ŠFK Sereď. Nová najväčšia hviezda súťaže? Omyl.

Hviezdny životopis, vysoké očakávania

Uruguajský ľavý obranca prerazil v Európe v drese rumunského CFR Cluj, s ktorým si zahral aj v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Vzbudil svojimi výkonmi záujem v kvalitnejších európskych kluboch. V lete 2009 prestúpil do FC Porto za 4,5 milióna eur. Vo svojej druhej sezóne v Porte získal treble - okrem ligy, pohára vyhral aj trofej v Európskej lige.

Po vydarenej sezóne Porto odmietlo ponuku z Chelsea. V októbri 2011 podpísal s "drakmi" nový kontrakt.

V lete 2012 však prišiel ďalší prestup. Tentoraz zamieril do Interu Miláno. Prestúpil za 10 miliónov eur, podpísal štvorročnú zmluvu.

V januári 2014 odišiel na hosťovanie do brazílskeho Sao Paulo s opciou na trvalý prestup. Odvtedy jeho kariéra začala upadať.

Naposledy hral za paraguajský Club River Plate Asunción.

Prečítajte si aj

Najväčšia hviezda našej ligy o troch cieľoch, s ktorými prichádza na Slovensko

Álvaro Pereira zanechal výraznejšiu stopu aj v reprezentačnom drese Uruguaja. Predstavil sa na MS 2010 aj MS 2014. V roku 2011 bol členom víťazného uruguajského tímu na Copa América.

Na MS 2014 v Brazílii utrpel v súboji s Anglickom zranenie, keď ho kolenom do hlavy nešťastne trafil Raheem Sterling. V tomto videu si môžete pripomenúť spomínanú situáciu:

Realita? Zatiaľ nevie podať pomocnú ruku

No realita sa nestretla s očakávaniami. Álvaro Pereira toho príliš veľa neodohral a výkony nie sú to "pravé orechové".

„Alvaro na tom momentálne nie je tak, ako sme dúfali. Keď prišiel, tak sme ho v podstate hneď dali do zápasu v záverečných minútach stretnutia s ViOn-om. Verili sme, že hráč s takou zaujímavou minulosťou nebude mať problém, aj keď bol po určitej pauze.

Nebolo to ono. Mysleli sme si, že to možno mohla byť otázka adaptácie a kratšieho času, ale momentálne to z hľadiska pripravenosti a rýchlostných parametrov stále nie je také, aby nám mohol pomôcť. Musí sa dať dokopy a potom uvidíme," vyhlásil tréner Peter Lérant pre šport.sk.

„Sereď hráča takého kalibru ešte v kádri nemala, ale ako som už spomínal, momentálne nám napriek výraznej hráčskej inteligencii a skúsenostiam nevie podať pomocnú ruku. Keď to vyjde, budeme veľmi radi," dodáva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články