Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Maradona bol dobrák a na to doplatil, myslí si Moravčík

BRATISLAVA - Diego Maradona bol nielen famózny futbalista, ale "preslávil" sa aj rôznymi aférami a škandálmi. Bol dobrák a doplatil na to, myslí si Ľubomír Moravčík
Zdroj: 37468
Zdieľajte:

Ľubomír Moravčík mal tú česť byť na jednom svetovom šampionáte aj s Diegom Maradonom. 55-ročný Moravčík bol na MS v Taliansku 1990 oporou československého výberu. Maradona ťahal Argentínu za obhajobou titulu majstrov sveta. Albicelestes stroskotali napokon vo finále na Nemecku.

Na rovnakom šampionáte ako Maradona

„Príliš som ho na tomto šampionáte nesledoval. Koncentroval som sa najmä na svoje výkony a naše mužstvo. Ale toto nebol úplne Diegov šampionát. Vrcholom jeho kariéry boli majstrovstvá sveta štyri roky predtým. Bol som mladý futbalista a Maradonove kúsky som hltal ako divák. Bolo jasné, že toto je absolútna extratrieda," spomínal Moravčík pre pravda.sk.

Maradona bol však nielen skvelým futbalistom, ale aj kontroverznou osobnosťou. Mal za sebou problémy s drogami, alkoholom, mnoho škandálov, afér so ženami, incidentov a bol autorom množstva kontroverzných výrokov. Ako ho Moravčík vnímal z tejto stránky?

Prečítajte si aj

Takto vyzerali posledné chvíle Maradonovho života. A aké boli jeho posledné slová?

„To môže hodnotiť ten, kto ho dobre poznal. Myslím si, že život si užil, išiel v ňom naplno. Každý niekde vyrastal, vyvíjal sa, mal okolo seba rôznych poradcov. Mám pocit, že Diego nemal pri sebe vždy najlepších ľudí. To bol jeho hlavný problém. Nespočíval len v ňom, ale v prostredí, ktoré ho formovalo. Ťahali ho niekde, kde nepatril. Samozrejme, niekto môže namietať, že mohol povedať – nie. To však nie je vždy jednoduché, okolie každého veľmi ovplyvňuje, podľahne mu."

Bol dobrák a na to doplatil, myslí si Moravčík

Diego Maradona koncom októbra oslávil jubilejné 60. narodeniny. Pred dvoma týždňami ho prepustili z nemocnice, kde ho prijali pre príznaky depresie, anémie a dehydratácie. Podstúpil operáciu mozgu, z ktorého mu odstránili krvnú zrazeninu. Je zrejmé, že na jeho skorom konci sa podpísal životný štýl, ktorý viedol. Podľa Moravčíka doplatil na to, že bol priveľký dobrák.

„Maradonu nemal kto. A uletel. Bol superhviezda, ležal mu futbalový svet pri nohách, to sa potom stane. Videl som ho viackrát rozprávať, počul som jeho názory, vyzeral ako normálny, dobrosrdečný, kamarátsky, otvorený typ. Mal som pocit, že bol dobrák. Taký ľahko podľahne nástrahám. Bol emotívny, vedel sa nadchnúť, rozplakal sa. Bol trochu blázon, takému človeku stačí málo, aby uletel. Vidím to zvonka, ale myslím si, že mu trochu chýbal racionálnejší pohľad," dodáva svoj názor slovenská legenda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: pravda.sk

Diskusia

Podobné články