Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Takto vyzerali posledné chvíle Maradonovho života. A aké boli jeho posledné slová?

TIGRE - Ako vyzerali posledné chvíle Maradonovho života? A aké boli jeho posledné slová? Zahraničné médiá prinášajú podrobnosti
Zdroj: 26465
Zdieľajte:

Argentínske médiá priniesli podrobnosti o úmrtí Diega Maradonu. Opisujú jeho posledné chvíle pred smrťou a odhaľujú tiež posledné slová futbalovej legendy.

Unikli detaily o posledných chvíľach Maradonu

V osudné ráno mal Maradona vstať bledý a sťažoval sa na chlad. Po rýchlych raňajkách sa vrátil do postele, kde údajne vyslovil svoje posledné slová: "Me siento ma!" - v preklade "Necítim sa dobre".

Maradona bol prepustený z nemocnice 11. novembra, po tom, čo mu odstránili krvú zrazeninu z mozgu.

Privolaní záchranári sa ho pokúšali oživovať, no neúspešne.

Predbežná pitva preukázala, že Maradona zomrel v spánku po srdcovom zlyhaní, ktoré spôsobil pľúcny edém.

Zdravotníci u Maradonu zistili tiež dilatovanú kardiomyopatiu, stav, pri ktorom sa srdcový sval oslabuje a nedokáže pumpovať dostatok krvi do zvyšku tela.

Maradonov psychológ Carlos Diaz a psychiatrička Agustina Cosachov prišli do jeho luxusného sídla, v ktorom po prepustení z nemocnice odpočíval.

Prečítajte si aj

Tanečky a potom kolotoč! Zastaviť sa dal len brutalitou, spomína slovenská legenda na súboje s Maradonom

Išli do jeho spálne na prízemí a hovorili na neho, no neodpovedal a následne zavolali jeho synovca a Johnny Esposita a zdravotnú sestru, ktorá sa o Maradonu starala. Uvádza sa v správe, ktorá unikla do argentínskych médií. Vyjadrenia prináša britský The Sun.

„Pokúsili sa ho prebudiť a po tom, ako neregistrovali žiadne životné funkcie, nasadili oživovanie, no neúspešne," píšu argentínske médiá.

„Prví záchranári, ktorí prišli na miesto, pokračovali v oživovaní, spoločne s chirurgom, ktorý býva neďaleko. Podali mu adrenalín a atropín, ktoré sa používajú na liečbu nízkej srdcovej frekvencie."

Diego Maradona zomrel okolo dvanástej na obed. Prezident Argentíny vyhlásil v krajine trojdňový smútok.

Ďakujem lopte

30. októbra oslávil jubilejné 60. narodeniny.

Pred 15 rokmi v bizarnom rozhovore Maradona hovoril o tom, čo by chcel mať na náhrobku.

V šou La Noche del 10 hovoril, že "starnutie s vnúčatami by pre neho znamenalo pokojnú smrť".

„Ďakujem, že som hrával futbal, pretože to bol šport, ktorý mi dal najviac šťastia a slobody a je to ako keby som sa dotkol nebies. Vďaka lopte. Áno, dal by som si na náhrobok. Ďakujem lopte."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Sun

Diskusia

Podobné články