Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tanečky a potom kolotoč! Zastaviť sa dal len brutalitou, spomína slovenská legenda na súboje s Maradonom

BRATISLAVA - Mal tú česť dvakrát hrať proti Maradonovi. Zastaviť sa dal len brutalitou, spomína legendárny slovenský obranca
Zdroj: 37462
Zdieľajte:

Diego Maradona zomrel na zástavu srdca v meste Tigre. Len pred mesiacom oslavoval jubilejné 60. narodeniny. Pred dvoma týždňami bol v nemocnici, odstránili mu krvnú zrazeninu z mozgu.

Zaspomínal si na neho legendárny slovenský obranca Jozef Barmoš, ktorý ho bránil v dvoch zápasoch. Proti Maradonovi nastúpil v rokoch 1980 a 1982 v priateľských stretnutiach. Pod taktovkou Jozefa Vengloša česko-slovenský výber prehral v Argentíne 0:1 a remizoval 0:0.

Recept na Maradonu? Tvrdosť hraničiaca s brutalitou

„Mal výborné krytie lopty, jej špecifické vedenie ľavým vonkajškom, nízke ťažisko, mimoriadny ťah na bránu. Keď v okolí šestnástky dostal loptu na ľavačku, mali ste problém. Nepálil bomby, no vďaka dokonalej technike ukladal lopty s rotáciou do ktoréhokoľvek rohu brány. Bol výnimočný," spomínal Barmoš v rozhovore pre šport.sk.

Prečítajte si aj

V Argentíne vyhlásili trojdňový smútok. Maradonovi posiela odkaz do neba legendárny Pelé

Futbalový recept na zastavenie argentínskej legendy Barmoš nepozná. Na rozbehnutého Maradonu platilo jediné.

„Tvrdosť hraničiaca s brutalitou. V Taliansku si ju užil, no aj tak rozhodoval o víťazstvách a tituloch. Mohli ste sa na neho len lepiť a dúfať, že má slabší deň.”

Maradona bol v svojich najlepších rokoch postrachom súperov a Barmoš, ako bývalý obranca, o tom vie svoje.

„Snažil som sa dýchať mu na krk, no bol príliš vrtký. Pomohol som si faulíkmi, dostal som aj žltú kartu. Na prvý pohľad bol geniálny futbalista, nepotreboval ani extra rozcvičku. Len poskakoval, robil tanečky, maznal sa s loptou. Potom nás povozil na kolotoči individuálnych akcií," spomína na konfrontácie s možno najlepším futbalistom histórie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články