Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tarkovič reaguje na kritiku Valjentovho agenta a pohľad na trojicu súperov na EURO

BRATISLAVA - Štefan Tarkovič reagoval na kritiku agenta Martina Valjenta. A toto je jeho pohľad na trojicu súperov, ktorí čakajú Slovákov na budúcoročnom EURO
Zdroj: 37338
Zdieľajte:

Štefan Tarkovič vystriedal v pozícii hlavného trénera slovenskej reprezentácie Pavla Hapala. Slovenský tím viedol v novembrovom trojzápase.

Najdôležitejšou skúškou bolo finále baráže o postup na budúcoročné EURO, ktorú Slováci pod jeho taktovkou zvládli. V Severnom Írsku vyhrali 2:1 po predĺžení.

Aj keď nie je ešte isté, či Tarkovič v pozícii trénera zostane, prezident SFZ Ján Kováčik netají, že navrhne jeho zotrvanie vo funkcii.

Prečítajte si aj

VIDEO Nechutné! V šestnástke DVAKRÁT chytil protihráča za genitálie, čelí vyšetrovaniu

Tarkovičov pohľad na súperov na EURO

Viesť by mal podľa všetkého tím aj na európskom šampionáte. Ako vidí trojicu súperov, ktorí preveria Slovensko? Vyjadril sa pre šport.sk.

Poľsko - „Zaznamenalo značný výkonnostný rast. V jeho kádri sú veľké individuality zo silných zahraničných súťaží. Stačí spomenúť Roberta Lewandowského, čo je dnes najlepší svetový útočník. Poliaci hrajú tímovo a podobne ako Česi vyznávajú behavý futbal s nepríjemným pressingom. Bude to pre nás veľká výzva.“

Švédsko - „Hrali sme s ním v príprave (1:1), zhodou okolností to bol môj prvý zápas v pozícii hlavného trénera po tom, čo ukončil svoje pôsobenie pri tíme Ján Kozák st. Je to tím, ktorý má skvele zvládnutý systém 4-4-2 a výrazné hráčske individuality. Otázka je, či sa Ibrahimovič vráti, aby ešte zažil európsky šampionát. Ak sa tak aj nestane, naša reprezentácia sa stretne s vyspelým súperom, ktorý hrá dobrý kombinačný futbal. Bude to ťažký zápas.“

Španielsko - „V novembri zdolalo Nemecko 6:0, viac asi netreba hovoriť…“

Reakcia na kritiku Valjentovho agenta

Pred pár dňami bol (nielen) Štefan Tarkovič terčom ostrej kritiky agenta Andreja Augustína, ktorý v príspevku na sociálnej sieti vyčítal trénerovi, že ani v jednom z novembrových zápasov nepostavil do hry stopéra Martina Valjenta. Podľa agenta je Škriniar s Valjentom v súčasnosti najlepšia stopérska dvojica, akú môže Slovensko postaviť.

„Každý má právo na názor a tam to pre mňa končí. Nemám dôvod komentovať jeho slová. Reprezentačný tréner nikdy nemôže podliehať tlakom agenta," reagoval Tarkovič.

„Pre mňa je najdôležitejší vzťah s hráčom. S Martinom som sa rozprával a vysvetlil som mu situáciu a svoj pohľad na vec. On mi povedal, že to chápe a plne akceptoval pozíciu, ktorú mal na poslednom zraze. Je to hráč, ktorý do reprezentácie patrí, no rozhodnutie o jeho nasadení do konkrétneho zápasu bude vždy podliehať stratégii. Osobne si myslím, že jeho čas príde,“ dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články