Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pred 8 rokmi zháňal prácu a nadával na život. Teraz ako kapitán priviedol Škótov na Euro a žiari v Liverpoole

GLASGOW - Skvelý príbeh z kategórie "z dna až na vrchol". Pred 8 rokmi zháňal prácu a nadával na život. Teraz ako kapitán priviedol Škótov po 22 rokoch na vrcholný turnaj a patrí medzi opory Liverpoolu
Zdroj: 37316
Zdieľajte:

„Život v tomto veku je svinstvo bez peňazí," napísal 18. augusta 2012 Andy Robertson na sociálnej sieti Twitter.

Pridal hashtag #needajob, v preklade - potrebujem prácu.

Ťažké začiatky

V tom čase hrával za Queens Park v Division Three. Cítil frustráciu po tom, čo ho z družstva Celtic U15 prepustili kvôli tomu, že bol príliš malý.

„Pracoval som na podnikovom oddelení v Hampden Parku, vybavoval som telefonáty a objednávky lístkov," spomínal v roku 2017 pre Sportsmail.

„Trénovali sme dvakrát týždenne po večeroch a v sobotu sme hrávali zápasy. Takže som pracoval od deviatej do piatej a potom som šiel na tréning."

V sezóne 2012-13 zaujal výkonmi Jackieho McNamaru v Dundee United a zaistil si prestup do škótskej Premier League. Strávil v nej jednu sezónu a okrem iných stál aj proti súčasnému spoluhráčovi z obrany The Reds Virgilovi van Dijkovi, v tom čase obrancovi Celticu.

Po jednej sezóne v Škótsku prestúpil do anglického Hullu v Premier League za necelé tri milióny libier.

Prečítajte si aj

Ideálny futbalista? Alexander-Arnold ho zložil z týchto 7 hráčov a vynechal jednu z najväčších hviezd

Splnené sny

V Hulle odohral tri sezóny, z toho dve v Premier League. Upútal pozornosť na Anfielde, kam prestúpil za 8 miliónov libier.

Robertson bol spočiatku mimo základnú jedenástku. Po tom, čo sa zranil Alberto Moreno, dostal šancu a pevne ju uchopil za pačesy. Už ju nepustil z rúk.

Kam sa až dostal za osem rokov? Je jednou z kľúčových opôr Jurgena Kloppa v Liverpoole. V drese The Reds vyhral Ligu majstrov aj titul v anglickej Premier League. Patrí medzi najlepších ľavých obrancov sveta a jeho hodnota na trhu sa vyšplhala na 75 miliónov eur.

Vo štvrtok zažil ďalšiu veľkú satisfakciu a odmenu za svoju bojovnosť a nezlomnosť. Ako kapitán priviedol Škótsko po 22 rokoch na vrcholné podujatie. Po úspešne zvládnutom penaltovom rozstrele Škóti vyhrali vo finále baráže so Srbskom a zahrajú si na budúcoročnom európskom šampionáte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sportsmail

Diskusia

Podobné články