Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepšia jedenástka z letných prestupov v Premier League. Posily jedného klubu tvoria polovicu z nej!

LONDÝN - Ako by vyzerala najlepšia jedenástka zložená z hráčov, ktorí v letnom prestupovom okne prišli do Premier League?
Zdroj: 36840
Zdieľajte:

Pandémia koronavírusu síce negatívne ovplyvnila aj prestupový trh, napriek tomu sa v letnom transferovom okne udialo niekoľko zaujímavých prestupov. Britský The Sun poskladal najlepšiu jedenástku z nových posíl v anglickej Premier League.

Brána - Edouard Mendy

Prišiel z Rennes do Chelsea za 24 miliónov libier. V zatiaľ jedinom ligovom štarte vychytal nulu pri výhre Chelsea s Crystal Palace 4:0.

Pravá obrana - Nelson Semedo

Z Barcelony do Wolves prestúpil za 36,8 milióna libier. Tréner Nuno Espirito Santo loví do svojho tímu s obľubou krajanov. Tento Portugalčan zlomil prestupový klubový rekord. V Barcelone sa trápil s nekonzistentnosťou, vo Wolves dostane zaručene viac priestoru.

Stopér - Thiago Silva

Kapitán PSG odišiel v lete zadarmo do Chelsea. Vo svojej premiére v anglickej Premier League proti WBA 3:3 sa trápil a po jeho hrubom zaváhaní padol jeden z gólov. 36-ročný veterán priniesol ale do Chelsea potrebnú dávku skúseností a líderstva. Jeho výkon proti Crystal Palace (4:0) bol už podstatne lepší.

Stopér - Ruben Dias

Nová posila Manchesteru City. Prišiel z Benficy Lisabon za 64,5 milióna libier. Pep Guardiola mal pocit, že potrebuje skvalitniť zadné rady a voľba padla práve na tohto stopéra.

Ľavá obrana - Ben Chilwell

Chelsea kúpila tohto obrancu z Leicesteru City za 50 miliónov libier. Prvá voľba anglickej reprezentácie na pozícii ľavého obrancu a pravdepodobne druhý najlepší ľavý bek v Premier League po Andrewovi Robertsonovi. Solídny v defenzíve, nebezpečný v útoku.

Stred poľa - Thiago Alcantara

Po zisku treble opustil Bayern Mníchov v slzách, ako opisoval Karl-Heinz Rummenigge. Prijal novú výzvu a za 27 miliónov libier prestúpil do Liverpoolu. Hneď vo svojom prvom zápase pokoril rekord anglickej Premier League v počte prihrávok v rámci jedného polčasu (pri výhre s Chelsea 2:0).

Prečítajte si aj

Fenomén! Thiago Alcantara zlomil prihrávkový rekord Premier League, stačilo mu na to 45 minút

Stred poľa - Thomas Partey

Z Atlética Madrid do Arsenalu Londýn prestúpil doslova v hodine dvanástej za 45 miliónov libier. Ghanský reprezentant by mal byť skalou v stredovej formácii, ktorú Gunners tak nevyhnutne potrebujú.

Stred poľa - James Rodriguez

Nechcené dieťa Realu Madrid prišlo za 22 miliónov libier do Evertonu. Na rozdiel od trénera Zidana mu Ancelotti verí a dáva príležitosť ukázať nesporné kvality. V prvých štyroch zápasoch zažiaril - strelil tri góly a na ďalšie dva prihral. Ancelotti ho veľmi dobre pozná, ich cesty sa spojili po tretíkrát a James ho (zatiaľ) nesklamal. Aj vďaka jeho fantastickým výkonom je Everton lídrom PL.

Pravé krídlo - Kai Havertz

Chelsea mala vlani v lete zablokované prestupy, tento rok si to vynahradila do sýtosti. Za 70 miliónov eur kúpila z Leverkusenu Havertza. Dvadsaťjedenročný mladík je považovaný za talent, aký sa rodí raz za generáciu.

Ľavé krídlo - Timo Werner

Chelsea sa evidentne zamerala na hviezdy nemeckej Bundesligy. Z RB Lipska kúpila za 48 miliónov eur Wernera. Naplno vynikne najmä keď mu dá tréner Lampard priestor na obľúbenej pozícii stredného útočníka a nie na ľavej strane. Hráč, ktorého Chelsea hľadá od čias Didiera Drogbu.

Útok - Edinson Cavani

Manchester United v posledných hodinách prestupového obdobia získal ako voľného hráča Cavaniho. Historicky najlepší strelec v PSG síce berie gigantický plat - 200 tisíc libier týždenne - no môže priniesť Man Utd to, čo Zlatan Ibrahimovič AC Milánu - znovuzrodenie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Sun

Diskusia

Podobné články