Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Borbély sa zastal Vlada Weissa: Z 10 vstupov 6 pokazí, ale zo 4 vydarených trikrát nahrá na gól!

BRATISLAVA - Žiadne morálne zlyhanie, Weissa netreba pranierovať za incidenty, ale oceniť jeho ofenzívny prínos, zastáva sa ho Ladislav Borbély.
Zdroj: 23078
Zdieľajte:

Vladimír Weiss pod trénerom Pavlom Hapalom v reprezentácii nehrával. No príchodom Štefana Tarkoviča na lavičku národného tímu sa medzi navrátilcami objavilo aj jeho meno.

V Slovane sa začína postupne rozohrávať do kvalitnej formy a v kľúčovom súboji proti Severnému Írsku by mohli byť jeho ofenzívne schopnosti a technické zručnosti tromfom.

Borbély vyzdvihuje ofenzívny prínos Weissa

Jeho futbalové kvality a prínos pre tím vyzdvihol v rozhovore pre šport.sk uznávaný odborník a televízny analytik Ladislav Borbély.

„Je enfant terrible slovenského futbalu. No pozor! Pre mužstvo vie byť ako jeden z mála užitočný aj pri nie optimálnych výkonoch. Keď sme v Luxembursku postúpili na Euro 2016, mal v zápase desať vstupov, z ktorých až šesť pokazil. Zo štyroch vydarených však trikrát nahral na gól," pripomína Borbély.

Podotýka, že jeho zdravá ofenzívna drzosť môže na súperov platiť a práve táto vlastnosť chýba slovenským krídelníkom. A riešenie má aj na slabšiu defenzívnu činnosť Weissa.

„Nie je alibista, berie na seba zodpovednosť a riziko aj za cenu straty. Na rozdiel od neho, niektorým slovenským krídelníkom chýba trúfalosť na individuálne prieniky a netradičné riešenia. Preferujú často alibistické rozhodnutia v prospech udržania lopty. Taký prístup je nezlučiteľný s úspechom v útočnej zóne."

Prečítajte si aj

Problém pre Dúbravku! Jeho konkurent najlepší v októbri: Už sa nezmierim s pozíciou dvojky, vyhlasuje

„Vlado má geniálnu ofenzívu. Je to dar, s ktorým treba vedieť pracovať. Kozák to pochopil, Weissov defenzívny hendikep kompenzoval na ľavej strane za ním hrajúci Hubočan a neprešla tadiaľ ani myš."

Nepranierovať za úlety

Vladimír Weiss je známy nielen svojimi ofenzívnymi kvalitami, ale aj početnými prešľapmi. Naposledy rozruch v bulvárnych médiách vyvolalo video, na ktorom sa vrúcne objíma pred istým tatranským hotelom a potom bez váhania stiahne nohavice a na parkovisku pred hotelom sa vymočí.

Borbély by ho však za podobné "úlety" nepranieroval a zastal sa ho aj v tomto ohľade.

„Človek si dá 2-3 poháre vína, má náladu, namiesto toalety sa vyprázdni vonku a niekto ho pri tom natočí. To pre mňa nie je morálne zlyhanie, to je skrátka smola a chlapčenská nerozvážnosť. Hráči v minulosti robili podobné veci, no neboli mobily a sociálne siete, aby to ľudia videli. Morálne by zlyhal, keby napríklad predal zápas."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články