Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenský rozhodca zažiaril v Európskej lige. Pochválil ho významný delegát

LONDÝN - Jednou z hviezd tohtotýždňovej Európskej ligy aj slovenský rozhodca. Pochválil ho významný delegát.
Zdroj: 37110
Zdieľajte:

Slovenský rozhodca Filip Glova vo štvrtok rozhodoval stretnutie Európskej ligy medzi Arsenalom Londýn a írskym Dundalkom (3:0). Odviedol výborný a profesionálny výkon, čo ocenil po stretnutí aj významný delegát.

Najdôležitejší zápas kariéry

„Beriem to ako najdôležitejší zápas kariéry. Nielen kvôli Arsenalu. Delegátom bol totiž podpredseda Komisie rozhodcov UEFA Hugh Dallas,“ hovoril Glova pre Nový Čas.

Glova v zápase neudelil ani jednu kartu. Hostia z Dundalku prepísali 49-ročnú históriu súťaže, keď za celý zápas sa nedopustili ani jedného faulu. Gunners ich nazbierali dvadsať.

„Snažíme sa prispôsobiť štýlu hry súperov. Pustil som fyzický futbal do maximálnej miery. Hráči to akceptovali. Nechcel som hru kúskovať. Pravda, čakal som ťažší zápas," priznáva slovenský rozhodca.

Filip Glova sa musel vysporiadať s náročnou pozíciou, nakoľko v skupinovej fáze EL nie je rozhodcom k dispozícii VAR.

„Často sa hralo v šestnástke Dundalku. Musel som byť neustále v strehu, lebo mohlo prísť k penalte. Bolo to náročnejšie skôr mentálne ako fyzicky."

Prečítajte si aj

Hviezda Chelsea priznala psychický problém. Jeho tweet mal do hodiny 17 tisíc LIKE-ov

Veľký stres aj pochvala od známeho delegáta

Slovenský arbiter priznal, že pred dosiaľ najdôležitejším zápasom svojej kariéry cítil veľkú nervozitu a vplyvom zápasového adrenalínu po stretnutí nevedel zaspať.

„Hodinu pred zápasom som bol vo veľkom strese. Nezvyknem mávať tlaky, ale cítil som dôležitosť zápasu i prítomnosť známeho delegáta. Lomcovali mnou emócie. Adrenalín sa po zápase vyplavuje len postupne. Aj preto som dokázal v noci spať len hodinu.“

Slovenský rozhodca však svojím výkonom na známeho delegáta a podpredsedu Komisie rozhodcov UEFA Hugha Dallasa spravil pozitívny dojem.

„Bol maximálne spokojný s mojím výkonom. Nemal takmer žiadne výhrady. Len malé drobnosti na vylepšenie. Ocenil môj pohyb po ihrisku i komunikáciu s hráčmi. Pre mňa je to povzbudivé vysvedčenie," dodáva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články