Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mal nádor v kolene, drel ako murár na stavbe. Neuveriteľný príbeh nového spoluhráča Dúbravku

NEWCASTLE - Skúšku mu dohodil hviezdny kamarát z Newcastle. Mal nádor v kolene, drel ako murár na stavbe. Neuveriteľný príbeh nového spoluhráča Dúbravku
Zdroj: 37049
Zdieľajte:

Florent Indalecio. Nový spoluhráč slovenského Martina Dúbravku v Newcastle United.

23-ročný mladík píše skutočne zaujímavý futbalový príbeh.

Vyhadzov a nádor v kolene

S futbalom začínal v St.Etienne. No v 15 rokoch dostal "kopačky" z akadémie klubu pre zlé správanie. Aby toho nebolo dosť, neskôr sa dozvedel hroznú správu - má nádor v kolene.

To neznie ako práve ideálna cesta za profesionálnou kariérou.

Indalecio sa pretĺkal amatérskymi klubmi, hľadal svoju cestu. Napokon sa rozhodol, že skúsi svoje šťastie v Austrálii.

S poslednými 500 eurami na účte sa zbalil a odcestoval na iný kontinent. Po anglicky nevedel. Počas prvých dvoch týždňov prespával u známeho na gauči.

Prečítajte si aj

FOTO Mourinho si rypol do svojich hviezd: Odraz doby! Takto vyzerá oslava v šatni po víťazstve?!

Z murára až k zmluve s Newcastle United

Začal sa živiť ako murár.

„Po anglicky som vedel povedať len ‚ahoj, ako sa máš’ a ‚ďakujem’. Jazyk som sa naučil až na stavbe od šéfa a ostatných murárov,” hovoril Indalecio v rozhovore pre The Sydney Morning Herald.

„Učil som sa od ostatných, ako namiešať maltu, ukladať tehly. Práca na stavbe je jedna z fyzicky najnáročnejších, nikto v Sydney ju nechce robiť. Domov som chodieval zničený.”

Napriek únave z fyzicky náročnej práce nezanevrel na futbal. Zahral si za štvrtoligový Fraser Park.

Skúšku mu vybavil kamarát Saint-Maximin

Allan Saint-Maximin, hviezda Newcastle a Indaleciov bývalý spoluhráč zo St.Etienne, mu vybavil skúšku v tíme účastníka Premier League.

Indalecio na skúške presvedčil. Vybojoval si kontrakt.

„Ukázal som sa a ponúkli mi kontrakt. No nepodpísal som ho len pre peniaze alebo zvýšenie popularity na sociálnych sieťach. Milujem futbal, hrám vždy s vášňou. Za Newcastle by som hral aj zadarmo. Neoľutujú, že mi dali príležitosť. Viem, že pomôžem tímu."

Indalecio spravil veľký krok. Napriek tomu je stále len na začiatku cesty. Čaká ho ešte tvrdá práca, kým sa dostane do prvého tímu Newcastle. Podpísal zmluvu do konca sezóny, začne v rezervnom tíme United.

„Štartujem od nuly. V B-tíme chcem ukázať, že mám kvalitu, aby som hral aj na vyššej úrovni. Uvidíme."

Indalecio to má vo vlastných rukách. Isté je, že Newcastle by sa posila do ofenzívy zišla. Vo Francúzovi na skúške vypozorovali veľký potenciál. Či ho naplní aj na trávnikoch, je len na ňom.

„Podpisom zmluvy sme išli trochu do rizika. Prišiel v lete na skúšku s Allanom Saint-Maximinom. V rezerve ukázal, že v ňom niečo je. Uvidíme, či sa vypracuje na hráča prvého tímu. Má solídne predpoklady. Jeho prítomnosť pomôže aj Allanovi, sú priatelia. No nemýľte sa, podpísali sme ho kvôli jeho potenciálu, nie priateľstvu s Allanom,” uviedol tréner Steve Bruce pre portál goal.com.

Napodobniť by mohol preslávený príbeh Jamieho Vardyho, ktorý sa z fabriky na protézy a 7. ligy vypracoval na hviezdu Premier League a hráča anglickej reprezentácie.

Aj takýmito výstavnými nožničkami sa Florent Indalecio blysol na skúške v Newcastle (v čase 1:43):

Zdieľajte:
Zdroje informácií: The Sydney Morning Herald, goal.com

Diskusia

Podobné články