Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tri hviezdy Premier League boli v minulej sezóne pozitívne testované na zakázané látky

LONDÝN - Tri hviezdy anglickej Premier League boli v uplynulej sezóne pozitívne testované na zakázané látky. Napriek tomu naďalej hrajú
Zdroj: 32416
Zdieľajte:

Tri hviezdy anglickej Premier League boli v uplynulej sezóne pozitívne testované na zakázané látky. Napriek tomu sa vyhli trestom a naďalej hrajú. Informuje o tom The Athletic.

UKAD (Britská antidopingová agentúra) povolila hráčom naďalej hrať, nakoľko oficiálne neporušili žiadne nariadenia.

Terapeutické výnimky

Všetci traja sa vyhli trestom z dôvodu udelenia výnimky na terapeutické použitie látok. Tieto výnimky sa udeľujú podľa konkrétnej situácie športovcov.

Jeden z nich mal údajne pozitívny test na látku metylfenidát, ktorý sa často predáva pod obchodným menom Ritalin. Stimulačný liek sa najčastejšie používa na liečbu ADHD a narkolepsie.

Prečítajte si aj

Zahraničná posila pre slovenskú reprezentáciu? Tarkovičovi sa rysuje riešenie problémovej ľavej obrany

Táto látka zvyšuje silu, vytrvalosť a je preto na zozname zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

WADA však uvádza, že táto látka môže byť povolená na terapeutickú výnimku až na štyri roky, pokiaľ sa jedná o "dobre zdokumentovanú a dlhodobú diagnózu".

The Athletic ďalej uvádza, že ďalšia hviezda Premier League bola pozitívne testovaná na metylprednizolón, predávaný pod obchodným menom Medrol.

Jedná sa o kortikosteroid, ktorý sa používa bežne na potlačenie odozvy imunitného systému a liečbu zápalov. Ale môže tiež pomôcť trénovať športovcom s vyššou intenzitou.

Tretia zakázaná látka bola údajne zadržaná, nakoľko sa týka prebiehajúceho vyšetrovania.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Athletic

Diskusia

Podobné články