Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Matka ochorela a rodičia nevečerali, aby sme sa s bratom mohli najesť! Ťažké detstvo top kanoniera Serie A

MILÁNO - Boli bez peňazí, matka ochorela, rodičia nevečerali, aby sa s bratom mohli najesť. Top kanonier Serie A opísal ťažké detstvo
Zdroj: 37000
Zdieľajte:

Z najtvrdších podmienok sa rodia najväčší šampióni. Belgický útočník Romelu Lukaku je toho príkladom. Opísal pre Gazzetta dello Sport svoje ťažké detstvo.

Otec ho naučil disciplíne

„Každý deň ma učil disciplíne, správnej mentalite na tréningovom ihrisku aj v živote," spomínal Lukaku na svojho otca, bývalého futbalistu.

„Učil ma ako mať rešpekt voči každému, koho uvidím, pozdraviť sa, pozerať sa ľuďom do očí. Sú to skutočne jednoduché veci, no pomáhajú mi každý deň."

Lukaku v minulej sezóne strelil 34 gólov vo všetkých súťažiach. Premiérová sezóna v čierno-modrom drese mu vyšla na výbornú. Inter skončil druhý v Serii A a tiež v Európskej lige.

Prečítajte si aj

4 hetriky v 4 zápasoch! Dortmund čoskoro vypustí "zviera z klietky"

Matka ochorela, nemali sme čo jesť

„Keď môj otec prestal hrať profesionálne, mal som šesť a mojej matke diagnostikovali diabetes," hovoril Lukaku o tvrdom období svojho života.

„Prešli sme si cez niekoľko ťažkých rokov. Moja matka nemala žiadne peniaze, tak išla pracovať do reštaurácií a s bratom sme jej chodili po zápasoch pomáhať. Moji rodičia nevečerali, aby sme sa najedli s bratom," prezrádzal silový útočník.

Romelu Lukaku nezabúda, odkiaľ prichádza a čím všetkým si prešiel vo svojom živote. Každý gól venuje svojej matke.

„Zakaždým, keď skórujem, spravím znak písmena A, ako venovanie mojej matke Adolphine, pretože bez nej by som nebol tým, kým som dnes," uzavrel Lukaku.

V aktuálnej sezóne talianskej ligy strelil 5 gólov a vedno s Caputom a Belottim sa delí o pozíciu top kanoniera.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Gazzetta dello Sport

Diskusia

Podobné články