Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pomalý? Lenivý? Lukaku posiela odkaz kritikom z čias pôsobenia v Man Utd

MILÁNO - V Manchesteri mi hovorili, že som pomalý a lenivý. V Miláne ma volajú najtvrdšie pracujúcim hráčom v šatni. Romelu Lukaku posiela odkaz svojim kritikom
Zdroj: 36798
Zdieľajte:

Romelu Lukaku si v drese Evertonu získal povesť smrtiaceho zakončovateľa. V 166 zápasoch strelil 87 gólov.

V lete 2017 po belgickom reprezentantovi siahol Manchester United. Počas svojho pôsobenia na Old Trafforde ho ale fanúšikovia častovali výrazmi ako "pomalý" alebo "lenivý".

Pritom vo svojej debutovej sezóne v drese "červených diablov" strelil 26 gólov vo všetkých súťažiach. Tímu pomohol k druhej pozícii v Premier League a finále FA Cupu.

Lukaku bol spochybňovaný pre "nedostatok kvality" či "zlú fyzickú kondíciu" a tréner Solskjaer uprednostňoval Anthonyho Martiala či Marcusa Rashforda.

27-ročný Lukaku bol vlani v lete predaný z Man Utd do Interu Miláno. "Belgický tank" nastrieľal od príchodu na San Siro už 37 gólov vo všetkých súťažiach.

Prečítajte si aj

5 najhodnotnejších hráčov Serie A s prekvapením - Cristiano Ronaldo chýba!

Pomalý a lenivý? Lukaku posiela odkaz kritikom

Lukaku trvá na tom, že nezmenil svoju hru, no dokáže ju prejavovať slobodnejšie bez toho, aby sa pri každej príležitosti ozývali kritici.

„Pred rokom, keď som bol v Anglicku, som bol lenivý, nebehal som, nerobil som to a tamto," hovoril Lukaku pre The Times.

„Tu ma volajú najtvrdšie pracujúcim v kabíne. Keď porovnáte moju hru tu a tam, myslím, že sú tu zlepšenia, no je to stále ten istý Rom."

„Ak sa na mňa pozriete teraz, uvidíte plnohodnotnú osobnosť, plný potenciál. Vidíte, čo som mohol robiť v Anglicku."

„Nazývali ma pomalým a pýtam sa pomalý? Ja pomalý? Nedokážem držať krok s rýchlym tempom hry Man Utd?"

„Bolo priveľa maličkostí, pri ktorých som si pomyslel: Toto nie je pravda. Ak ma nazývate pomalým, nedal by som gól, aký som strelil proti Šachťaru Doneck v semifinále Európskej ligy."

„Keby som bol pomalý, nevybojoval by som penaltu ako vo finále proti Seville. To je o dva roky neskôr," odpovedá Lukaku kritikom z čias pôsobenia na Old Trafforde.

„Chcete mi povedať, že v 27 rokoch som rýchlejší ako v 25? Toto sa snažím povedať."

Lukaku dostal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča uplynulej sezóny v Európskej lige. V premiérovej sezóne v drese Nerazzurri skončil druhý v talianskej Serii A a druhá pozícia mu pripadla aj v EL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: The Times

Diskusia

Podobné články