Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 mladých hviezdičiek, ktoré môžu v tejto sezóne Ligy majstrov naplno zažiariť

BRATISLAVA - Predstavujeme 10 mladých hviezdičiek, ktoré môžu zažiariť v tejto sezóne Ligy majstrov. Kto z nich napodobní vlaňajší úspech Erlinga Haalanda?
Zdroj: 36423
Zdieľajte:

Erling Haaland sa stal objavom vlaňajšej sezóny Ligy majstrov. Nórsky útočník žiaril v drese Salzburgu, v zime ho získal Dortmund. S ôsmimi presnými zásahmi bol druhým najlepším strelcom skpinovej fázy Ligy majstrov.

Pozreli sme sa na to, kto má najlepšie predpoklady napodobniť ho v tejto edícii Ligy majstrov. Toto je 10 mladých hviezdičiek, ktoré môžu naplno zažiariť:

Patson Daka (Salzburg)

Salzburská akadémia v posledných rokoch produkuje top talenty. Dôkazom je Erling Haaland. Jeho nástupcom v klube sa stal zambijský útočník Patson Daka. V tejto sezóne je jeho vizitka dych berúca - 8 zápasov, 8 gólov a 11 asistencií.

Antony (Ajax)

Brazílsky krídelník odštartoval v holandskej Eredivisie troma gólmi v piatich zápasoch. Dokáže 15-miliónov eur drahá posila zo Sao Paulo zažiariť aj v Lige majstrov?

Dejan Kulusevski (Juventus)

35 miliónov eur "vysolil" Juventus, aby v súboji o tohto talentovaného mladíka predbehol Inter Miláno. 10 gólov a 9 asistencií nazbieral v minulej sezóne. Môže hrať na viacerých ofenzívnych pozíciách. Chváli ho krajan Zlatan Ibrahimovič. Tréner "Starej dámy" Andrea Pirlo ho v zostave uprednostňuje dokonca pred Paulom Dybalom.

Eduardo Camavinga (Rennes)

Najmladší hráč, ktorý nastúpil vo francúzskej Ligue 1 od 2. svetovej vojny. V minulej sezóne nazbieral najviac odobratých lôpt zo všetkých, druhý skončil v počte vyhratých osobných súbojov. Nastupuje aj vo francúzskej reprezentácii. Otázka času, kedy po ňom siahne niektorý z európskych veľkoklubov.

Mason Greenwood (Manchester United)

Škandály bokom. Najmladší strelec United v Európe a top prospekt "červených diablov". Môže hrať ako útočník, môže hrať sprava, dokáže výborne zakončiť oboma nohami. 19 gólov a 5 asistencií v minulej sezóne. A to bez toho, aby bol pravidelným členom základnej jedenástky. Pripravme sa na veľké veci!

Prečítajte si aj

Založil továreň na úspešné tipy! Stávkovaním zarobil milióny a jeho klub dnes čaká premiéra v Lige majstrov

Ansu Fati (FC Barcelona)

Lámač všetkých rekordov. Má potenciál na tróne svetového futbalu časom nahradiť Cristiana Ronalda či Lionela Messiho. Vybojoval si už miesto v španielskom národnom tíme, aj v základnej jedenástke Ronalda Koemana. Gólom sa prezentoval v úvodnom zápase proti Ferencvárosu (5:1).

Reinier (Borussia Dortmund)

Brazílčan, ktorý môže hrať ako druhý útočník alebo desiatka. V Dortmunde je na hosťovaní z Realu Madrid. Pri obrovskej konkurencii už dostal minúty v prvom tíme. Kaká je hráč, ku ktorému ho prirovnávajú najčastejšie.

Mickael Cuisance (Marseille)

Francúzsky stredopoliar je v Marseille na hosťovaní z Bayernu Mníchov. Môže hrať v strede poľa, aj vyššie. Je špecialistom na mŕtvu loptu. V Marseille by mal dostať dostatočný priestor, aby naplno ukázal, čo v ňom je.

Jude Bellingham (Dortmund)

Dortmund neváhal anglickému Birminghamu za tohto mladíka zaplatiť 23 miliónov eur. Je to kompletný hráč už v tak mladom veku - technika, videnie, cit pre gól a dokáže tvrdo pracovať.

Pedri (FC Barcelona)

Ďalší z neopracovaných diamantov na Nou Campe. V Barcelone ho sledovali od čias pôsobenia v Las Palmas. Prirovnávajú ho štýlom hry k Andrésovi Iniestovi. Má rád loptu na nohe, zdobí ho skvelé futbalové myslenie a výborne nachádza spoluhráčov prihrávkami medzi líniami.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články