Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Nepochopiteľný skrat Slovákov pred zápasom roka! Hrozné, toto si nemôžeme dovoliť, krútil hlavou Hamšík

TRNAVA - Nepochopiteľný skrat Slovenska zhruba mesiac pred zápasom roka! Hrozné, toto si nemôžeme dovoliť, krútil hlavou Hamšík
Zdroj: 36930
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v stredajšom zápase 4. kola Ligy národov 2020/2021 v Trnave s Izraelom 2:3. Vďaka presným zásahom Mareka Hamšíka a Róberta Maka viedla už dvojgólovým rozdielom, po zmene strán zariadil obrat hostí autor hetriku Eran Zahavi. Slováci zostali s jedným bodom na poslednom 4. mieste tabuľky 2. skupiny B-divízie, na Izrael majú štvorbodové manko.

Po pozitívnom teste na koronavírus nemohol viesť mužstvo z lavičky hlavný kormidelník Pavel Hapal, jeho kompetencie prevzal asistent Oto Brunegraf. V októbrovom asociačnom termíne odohrali Slováci tri zápasy. Minulý štvrtok postúpili cez Írsko do finále baráže EURO 2020 (0:0, 4:2 v rozstrele z 11 m) a v nedeľu prehrali v rámci Ligy národov v Škótsku 0:1.

O mesiac ich čaká rovnaká porcia zápasov. Najskôr nastúpia 12. novembra o 20.45 SELČ v Belfaste proti Severnému Írsku vo finále baráže EURO 2020, 15. novembra o 15.00 h sa opäť v Trnave predstavia v Lige národov proti Škótsku. Účinkovanie v tejto súťaži uzavrú 18. novembra o 20.45 h v Prahe proti Česku.

4. kolo Ligy národov 2020/2021
B-divízia, 2. skupina
Trnava

SLOVENSKO - Izrael 2:3 (2:0)
Góly: 17. Hamšík, 38. Mak - 68., 76. a 89. Zahavi. ŽK: Duda - Dgani. Rozhodovali: Hernández - Naranjo, Sobrino (všetci Šp.), bez divákov.


SR: Greif - Pekarík, Vavro, Valjent, Mazáň - Hrošovský, Hamšík - Rusnák, Duda (71. Greguš) , Mak (56. Haraslín) - Boženík (71. Šafranko)
Izrael: Marciano - Dasa, Yeini (46. Arad), Dgani (90.+3 Nachmias), Tibi, Golasa - Natcho (58. Lavi), Solomon, Kandil (69. Weissman) - Zahavi, Dabbur

Prečítajte si aj

Boris Kollár sa pustil do futbalovej reprezentácie, Jendrišek ho parádne zotrel!

Ako prví dali o sebe vedieť hostia, po akcii na jeden dotyk však Zahavimu v dobrej pozícii nesadla lopta a ani neohrozil Greifovu bránku. V 6. minúte hralo so Slovákmi šťastie, keď po delovke Solomona zazvonila za Greifom pravá žrď. Izraelčania boli v úvode živší a v útoku po rýchlych kombináciách aj nebezpeční. Domáci kontrovali pokusom Boženíka, ktorý po prihrávke od Dudu strelou z hranice šestnástky natiahol Marciana. O niekoľko okamihov neskôr predviedol svoju fenomenálnu kopaciu techniku Hamšík. Domáci kapitán obstrelil dvojčlenný múr a dokonale zaskočil aj brankára Marciana, ktorý si nepokryl priestor pri ľavej žrdi - 1:0. Hosťami inkasovaný gól neotriasol a pokračovali v aktívnej hre. V 25. minúte sa cez Mazáňa dostal Dasa, ale Greif pohotovo zasiahol. V 36. minúte domáci obrancovia dopriali Dabburovi veľa priestoru pred šestnástkou, Greif bol síce na jeho pokus krátky, ale opäť si dobre "postavil žrde". O chvíľu platilo nedáš-dostaneš. Mak si na ľavej strane spracoval loptu a po vniknutí do pokutového územia mal dostatok priestoru na presné zakončenie k vzdialenejšej žrdi - 2:0. Dvojgólový náskok bol pre Slovákov vzhľadom na priebeh prvého polčasu mimoriadne lichotivý.

Po zmene strán si domáci držali súpera na dištanc a ten si už toľko nedovoľoval. Naopak, v 57. minúte mohol svoj krátky pobyt na ihrisku okoreniť gólom striedajúci Haraslín, ktorého strelu v poslednej chvíli nechtiac zblokoval Boženík. Po hodine hry Zahavi našiel ideálnou prihrávkou až dvojicu svojich spoluhráčov v dobrej pozícii, Kandil so Solomonom si však navzájom prekážali a pripravili sa o možnosť ohroziť Greifa. Toto varovanie Brunegrafov tím nevzal vážne a v 68. minúte potrestal jeho pasivitu Zahavi, ktorý skóroval hlavou po rohu Solomona - 2:1. O osem minút neskôr sa Izraelčania tešili opäť, po sérii chýb na ľavej strane slovenskej defenzívy sa dostala lopta až k Zahavimu a ten zblízka vyrovnal - 2:2. V 87. minúte rozvlnil sieť Haraslín, ale jeho gól pre ofsajd neplatil. Záver stretnutia sa niesol v izraelskej réžii. Aktivita hostí napokon slávila úspech, keď hrdina stretnutia Zahavi parádnou strelou nedal Greifovi šancu a dokonal obrat Izraela - 2:3. Ten si v šiestom vzájomnom zápase so Slovenskom pripísal prvé víťazstvo a v medzištátnom súboji sa tešil z triumfu takmer na deň presne po roku.

Hlasy (zdroj: RTVS a TASR):

Willibald Ruttensteiner, tréner Izraela: "Začali sme zápas dobre, ale Slovensko má veľmi silný tím. Po chybách sme dostali dva góly, ale potom sme si povedali, že musíme ísť ďalej. Veril som, že šance prídu aj po polčase a my sme ich napokon premenili. Tím ukázal, že má výbornú mentalitu a charakter."

Oto Brunegraf, asistent hlavného trénera SR: "Svedčí to o tom, že musíme byť lepšie pripravení, aby sme zvládli takéto zápasy. Nie je to iba o technike, ale aj o fyzičke, vytrvalosti. Mali sme dobré fázy zápasu, v úvode druhého polčasu sme mohli zložiť súpera kontrami, ale po prvom inkasovanom góle nám začal zápas unikať pomedzi prsty. Tento zápas však ukázal aj pozitíva, žiaľ nie celých 90 minút, ale iba nejakých 65 a to je málo."

Marek Hamšík, kapitán SR: "Hrozné. Nemôžeme si dovoliť takýto obrat v takomto dôležitom zápase. Keď to nejde technicky, mali sme do toho vložiť viac srdca. Toto sa nemôže stať. Zle sme riešili brejky na začiatku druhého polčasu, tam sme mali dať tretí gól. Trpká prehra. Strašné. Som z toho smutný."

Martin Valjent, obranca SR: "Myslím si, že sme v druhom polčase opustili štýl z prvého polčasu. Chýbala nám ofenzívna snaha a viac sme sa sústredili na bránenie. To súperovi zjavne vyhovovalo, dostali sa do zápasu gólom zo štandardky a za 20 minút otočili. To sa nesmie stávať. Neustále v ofenzíve rotovali, my sme nedokázali kvalitne pokrývať priestory ako v prvom polčase, ale to vychádzalo z toho, že sme opustili štýl z prvého polčasu."

Peter Pekarík, obranca SR: "Videli sme, že Izrael je veľmi silný na lopte a v kombinácii. V polčase sme si hovorili, že budeme hrať ako za stavu 0:0 a pokúsime sa pridať tretí gól, ale nestalo sa. Pokazili sme každú druhú-tretiu prihrávku, Izrael nás prečísloval a dal tri góly, je to obrovská škoda."

Albert Rusnák, krídelník SR: "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Ak by sme pridali tretí gól, dali by sme zápasu bodku. Žiaľ, nestalo sa a potom to prišlo. Začali sme strácať ľahké lopty a súper nás dostal pod tlak. Od 60. minúty sa hralo prakticky len na našej polovici ihriska. Nemalo by sa nám stávať, že stratíme náskok 2:0."

tabuľka:
1. Škótsko 4 3 1 0 5:2 10
2. Česko 4 2 0 2 6:5 6
3. Izrael 4 1 2 1 6:6 5
4. SLOVENSKO 4 0 1 3 4:8 1

zostávajúci program SR v Lige národov:
15. novembra: SR - Škótsko (15.00, Trnava)
18. novembra: ČR - SR (20.45, Praha)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články