Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nenamýšľajme si, že sme krok od Eura našou kvalitou

BRATISLAVA - Dva zápasy v rade Slováci neskórovali. Napriek tomu sú krok od Eura. No nenamýšľajme si, že je to našou kvalitou
Zdroj: 36898
Zdieľajte:

Slováci prehrali v Lige národov v škótskom Glasgowe najtesnejším rozdielom 0:1.

Tréner Pavel Hapal dal oproti barážovému súboju s Írskom v základnej jedenástke priestor až deviatim novým hráčom.

Nulová finálna fáza

Faktom však je, že sme toho veľa neukázali. V ofenzíve nič. Žiadna kombinácia, absentovala finálna prihrávka, dôraz v zakončení. Okrem toho nás Škóti silovo a fyzicky prevýšili.

Argumentovať tým, že Hapal poslal akési "béčko" je trochu z cesty. Fakt je ten, že Slováci nestrelili gól v druhom medzištátnom zápase po sebe. To nie je najlepšia vizitka.

Ďalším faktom je, že v Lige národov nám reálne hrozí vypadnutie zo skupiny. Sme na poslednej pozícii, z troch zápasov máme na konte len jeden bod. Pred sebou kľúčový domáci zápas s Izraelom, ktorý rovnako ako my ešte nevyhral (dve remízy z troch duelov).

Prečítajte si aj

MetaTitle: Poľsko SR Futbal ME21 záverečný turnaj žreb.Od štvrtka zákaz športových podujatí na Slovensku!

Vydretým postupom cez Írsko v kvalifikačnej baráži - remíza 0:0 v riadnom čase aj predĺžení a úspešne zvládnuté jedenástky - sme sa dostali krok k postupu na Euro.

Nenamýšľajme si, že sme krok od Eura našou kvalitou

No ruku na srdce, po postupe na európsky šampionát nesiahame našou kvalitou. Opäť to potvrdil zápas v Škótsku a to bez ohľadu na zostavu, aká hrala. Pretože tímy ašpirujúce na vrcholné medzinárodné podujatia musia mať kvalitu aj v širšom tíme.

S Írskom sme mali problém vo finálnej fáze. Rovnako aj so Škótskom. Zdá sa, že je to chronický problém nášho súčasného tímu.

„Nemali by sme si namýšľať, že sme hrali veľmi dobre a že sme zápas zvládli svojou kvalitou. Sme ešte ďaleko od toho, aby sme mohli tvrdiť, že naše mužstvo podáva vynikajúce výkony," trefne okomentoval náš postup cez Írsko Marián Zeman pre šport.sk.

Výkon v Škótsku jeho slová dokonale potvrdil.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: šport.sk, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články