Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prekliatie čísla 7 od odchodu Cristiana Ronalda z Manchesteru United

MANCHESTER - Prekliatie čísla 7 od odchodu Cristiana Ronalda z Man Utd! 5 hráčov, ktorí na to doplatili
Zdroj: 18530
Zdieľajte:

Písalo sa leto 2009. Sir Alex Ferguson stratil Cristiana Ronalda aj Carlosa Téveza. Od čias odchodu hviezdneho Portugalčana z Old Traffordu sa začalo prekliatie hráčov s číslom 7.

Michael Owen

Ferguson hľadal útočníka, ktorým by zaplátal dieru po spomínaných odchodoch. Nesmierne náročná úloha. Pozornosť zameral na Michaela Owena, ktorý prišiel zadarmo ako voľný hráč z Newcastle United. Ten sa však trápil so zraneniami. V základnej zostave nastúpil len 18-krát, zasiahol celkovo do 52 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil 17 gólov.

Antonio Valencia

Na Old Trafford prišiel to leto, ako Owen. Bol to práve Valencia, ktorému Ferguson ponúkol číslo 7 po Ronaldovi. Odmietol. Po famóznej sezóne 2011-12 bol vyhlásený za najlepšieho hráča tímu. Ako odmenu dostal dres s číslom 7. No ako odmena sa to neukázalo. Sedmičku na drese mal len jeden rok. Počas tejto sezóny sa trápil so zraneniami a strelil len jediný gól. Bol to obrovský kontrast s jeho predošlými výkonmi v drese "červených diablov". Po hororovej sezóne s číslom 7 na drese sa vrátil k dresu s číslom 25.

Prečítajte si aj

Poznáme žreb Ligy majstrov: Ronaldo nastúpi proti Messimu

Angel di Maria

Hviezdny Argentínčan prichádzal na Old Trafford ako obrovská posila. Očakávania však nedokázal naplniť. Od začiatku vyzeral, ako keby v Manchesteri ani nechcel byť, hral bez záujmu a iskry. V prvých pár týždňoch žiaril, potom ale drasticky upadol. Až neskôr sa ukázalo, ako veľmi nenávidel svoje pôsobenie v Manchesteri. V PSG jeho hviezda opäť naplno žiari.

Memphis Depay

Pre Memphisa Depaya bol Man Utd priveľkým sústom. V čase príchodu na Old Trafford bol priveľmi mladý. Mal schopnosti, nasadenie, kreativitu aj čuch na góly. Aj napriek tomu neuspel. V drese Lyonu podáva podstatne konzistentnejšie výkony. V lete o neho mala záujem Barcelona, chcela ním nahradiť odchádzajúceho Luisa Suáreza.

Alexis Sánchez

Hráč, na ktorom sa prekliatie čísla 7 prejavilo asi najviac. Klub stál každý jeho dotyk s loptou asi 30-tisíc EUR. V Premier League strelil len tri góly, takže jeden mal hodnotu okolo 20 miliónov EUR. Pred sezónou 2019-20 odišiel na hosťovanie do Interu Miláno, kde sa chytil. V lete 2020 ho Inter získal na trvalý prestup.

Nočná mora s číslom 7

Nočnou morou s číslom 7 bol Cristiano Ronaldo v drese Man Utd pre všetkých súperov. Nočnú moru však "červení diabli" zažívali po jeho odchode s hráčmi, ktorí po ňom prebrali magickú sedmičku. Spomínaná pätica strelila dovedna len 15 gólov počas 11 sezón v Premier League! Cristiano Ronaldo sám strelil 84 gólov počas 6 sezón v anglickej lige.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články