Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 najhodnotnejších hráčov Serie A s prekvapením - Cristiano Ronaldo chýba!

BRATISLAVA - TOP 5 aktuálne najhodnotnejších hráčov Serie A. Prekvapujúco bez Cristiana Ronalda!
Zdroj: 35800
Zdieľajte:

Mnohé tímy sa nevedia dočkať 27. júla, kedy sa otvorí prestupové okno. Toto je 5 aktuálne najhodnotnejších hráčov v talianskej Serii A. Medzi päticou najdrahších hráčov nájdeme troch z Interu Miláno a dvoch z Juventusu Turín. Prekvapujúco sa však do top 5 nezmestil Cristiano Ronaldo.

Paulo Dybala

26-ročný Argentínčan prišiel do Juventusu z Palerma pred piatimi rokmi za 40 miliónov EUR. V Turíne začala jeho hviezda naplno žiariť. V roku 2018 sa jeho trhová hodnota vyšplhala na závratných 110 miliónov EUR. Aktuálne je jeho "cenovka" 72 miliónov EUR. V drese "Bianconeri" odohral 224 zápasov, strelil v nich 95 gólov a pridal 37 asistencií.

Romelu Lukaku

Robustný tank Interu Miláno ukazuje v tejto sezóne, prečo Nerazzurri za neho vlani v lete Manchesteru United zaplatili rekordnú čiastku 65 miliónov EUR. 27-ročný útočník nastrieľal 27 gólov a patrí medzi najlepších hráčov Serie A. Jeho hodnota sa mierne zvýšila, na súčasných 68 miliónov EUR.

Christian Eriksen

Po siedmich rokoch v Tottenhame sa dánsky stredopoliar zbalil a odišiel z Anglicka do Talianska. Na San Sire v premiérovej sezóne strelil tri góly a na tri asistoval. V najlepšej forme v Tottenhame bola jeho hodnota 100 miliónov EUR, aktuálne má cenu 68 miliónov EUR.

Prečítajte si aj

VIDEO Fenomenálny Ronaldo tak, ako ho nepoznáme: Rekordy sú dôležité, ale...

Matthijs de Ligt

Nedá sa zabudnúť na obrovský prínos tohto Holanďana pre Ajax na ceste do semifinále (a takmer finále) Ligy majstrov v roku 2019. Jeho výkony strhli obrovskú bitku o jeho služby medzi top klubmi Európy. Vyhral ju Juventus, ktorý za holandského obrancu neváhal poslať do Amsterdamu 85,5 mil. EUR. De Ligt v premiérovej sezóne v čierno-bielom drese strelil tri góly a asistoval na ďalšie tri. Odohral 36 zápasov. Jeho hodnota sa však na trhu prepadla na súčasných 67 miliónov EUR.

Lautaro Martinez

Lautaro Martinez je hviezda budúcnosti. V tejto sezóne v drese Interu nastrieľal 18 gólov a prihrával na 6 gólov. Do Milána prišiel argentínsky útočník z Racingu za 25 miliónov EUR v roku 2018. Obrovský záujem o neho má dlhšiu dobu FC Barcelona. Aktuálna trhová cena Lautara je 64 miliónov EUR.

A čo Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo sa prekvapujúco nezmestil do top 5 najhodnotnejších hráčov Serie A podľa aktuálnej trhovej ceny.

V rámci Serie A je na siedmej pozícii, pred ním je ešte Sergej Milinkovic-Savic.

Ronaldo má fantastickú sezónu, v Serie A má na konte rovných 30 gólov, rovnako ako Ciro Immobile a bude zaujímavé sledovať ich vzájomný súboj o kráľa strelcov v Taliansku.

Nie kvôli výkonom, ale najmä kvôli pribúdajúcemu veku trhová hodnota Cristiana Ronalda klesá. 35-ročný Portugalčan je podľa Transfermarkt aktuálne hodný 60 miliónov EUR.

Pozor! Ide o čisto trhovú cenu, čo sa týka prestupov. Cristiano Ronaldo má jednoznačne najvyššiu marketingovú hodnotu spomedzi všetkých hráčov na svete.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Transfermarkt

Diskusia

Podobné články