Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Z kamióna a 6. ligy k zápasu snov! Slovák získal dres kapitána Tottenhamu, aké bolo brániť Sona, čo mu povedal Mourinho?

BRATISLAVA - Z kamióna sa dostal k zápasu snov. Slovenský obranca získal dres kapitána Tottenhamu a prezradil, čo mu povedal po zápase Mourinho
Zdroj: 36700
Zdieľajte:

Pred piatimi rokmi by sa mu niečo také ani len neprisnilo.

Slovenský obranca Ján Krivák hral pred piatimi rokmi v 6. rakúskej lige a popri futbale si privyrábal ako vodič kamióna - rozvážal autosúčiastky.

Vo štvrtok zažil futbalový sen. V drese macedónskeho tímu Shkendija nastúpil v 3. kvalifikačnom kole Európskej ligy proti hviezdnemu Tottenhamu.

Aké bolo brániť Sona?

Keď v 55. minúte vyrovnal domáci Nafiu na 1:1, favorizovanému Tottenhamu začalo tiecť do topánok. V záverečnej dvadsaťminútovke ale dvoma gólmi rozhodol o triumfe 3:1.

„Je to super pocit. Potrápili sme veľkého favorita. Po našom vyrovnávacom góle som videl na trénerovi Mourinhovi, ako znervóznel. Ihneď poslal na ihrisko Harryho Kana a Lucasa Mouru. Hanbu sme si neurobili. V prvom polčase som bránil Kórejčana Sona. Je neskutočne rýchly a loptu ovláda ako na povel,“ porozprával Krivák o svojich dojmoch pre Nový Čas.

Prečítajte si aj

Najdrahší a najpokornejší? Nemá drahé autá, neznáša tetovania a sociálne siete, štvrtinu platu dáva na charitu

Práca v kamióne mu otvorila oči

Pred piatimi rokmi sedel v kabíne kamióna a teraz hral proti hviezdam Tottenhamu s Josém Mourinhom na lavičke. Splnený sen. Apropo práca v kamióne - ako priznáva samotný Krivák, práve to mu otvorilo oči a uvedomil si, čo v živote vlastne chce.

„Vtedy som dostal rozum. Bol som prvý raz preč od rodiny a aj dosť nedisciplinovaný. Pochopil som, že nechcem už v mladom veku manuálne pracovať. Začal som preto na sebe viac makať. Bola to dobrá životná skúsenosť. Zistil som, že futbal je príjemnejšie povolanie ako šofér. Potom prišla skúška v Podbrezovej a uchytil som sa," spomínal.

Získal dres kapitána Alderweirelda, podal si ruku s Mourinhom

Ján Krivák si po skončení zápasu podal ruku s charizmatickým Mourinhom, jedným z najlepších trénerov svetového futbalu.

„Zaželal mi veľa šťastia v sezóne a nech sa nám darí."

Zo zápasu si slovenský obranca odniesol aj mimoriadne cenný artefakt. Dres kapitána Spurs Tobyho Alderweirelda.

„Dohodli sme sa už na ihrisku. Prišiel som potom za ním vo vnútri štadióna a ochotne mi ho venoval. Angličania boli ústretoví. Ani slávny Kane s tým nemal problém. Cenný suvenír získal môj parťák zo stopérskej dvojice kapitán Bejtullai.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články