Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najdrahší a najpokornejší? Nemá drahé autá, neznáša tetovania a sociálne siete, štvrtinu platu dáva na charitu

MANCHESTER - Zjav, aký sa v profesionálnom futbale nevidí. Rekordne drahá posila Man City nemá drahé autá, tetovania ani sociálne siete a štvrtinu platu dáva na charitu
Zdroj: 36683
Zdieľajte:

Španielsky defenzívny stredopoliar Rodri sa vlani stal najdrahšou posilou v klubovej histórii Manchesteru City. Z Atlética Madrid prišiel za 70 miliónov eur, podpísal päťročný kontrakt.

Najdrahší a najpokornejší

Rodri v sebe ukrýva nielen obrovskú futbalovú kvalitu, ale aj pracovitosť a pokoru. Herným štýlom ho prirovnávajú k Sergiovi Busquetsovi, osobnosťou ku N´Golo Kantému.

Rodri je vo futbalovom svete veľmi netradičný zjav. Tetovacie štúdia v Manchesteri na ňom nezarobia nič, pretože Španiel sa netetuje.

Fanúšikovia budú do istej miery sklamaní tiež, pretože Rodri neobľubuje sociálne siete, ktoré nevyužíva. Čím sa ako keby vymyká z trendu tejto doby.

Nepotrpí si na luxus. Ešte keď pôsobil vo Villarreale a štartoval svoju hviezdnu kariéru, študoval na Universidad de Castellon a namiesto luxusného bývania žil v spoločných študentských priestoroch.

Rodri vyštudoval obchodné vedy a ekonómiu, pričom popri hviezdnej futbalovej kariére nevynechal ani jednu prednášku.

„Ľudia boli šokovaní, keď videli Rodriho, ktorý hral v najvyššej súťaži, ako stále žil na internáte," povedal jeho priateľ Valentin Henarejo pre Marcu.

Prečítajte si aj

10 najdrahších náhradníkov v anglickej Premier League: Kto za vysedávanie na lavičke berie najviac?

Nekupuje drahé autá, štvrtinu platu dáva na charitu

Aj keď prostriedky na to má, nekupuje si luxusné Ferrari či Lamborghini, aby sa mohol pochváliť na sociálnej sieti. Vlastne, tie vôbec nepoužíva.

„Jeho autom bol donedávna ojazdený Opel Corsa, ktorý si kúpil z druhej ruky, keď získal vodičský preukaz," hovoril Henarejo vlani v lete, keď Rodri prestupoval na Etihad Stadium.

„Radili mu, aby si kúpil lepšie auto pre bezpečnosť na cestách, ale nechápal, prečo by mal toľko utratiť za auto. Dôležité pre neho bolo, že ho to odvezie z bodu A do bodu B a to je všetko."

Keď hrával za Atlético Madrid, jedol prihrievanú pizzu, ktorú dostával po zápasoch.

„Je to normálny chlap, veľmi skromný a s nohami na zemi. Rodri mal vždy úplne jasno v tom, že jeho život nie je iba futbal, pretože chcel žiť život ako ktokoľvek iný," hovoril jeho bývalý spoluhráč z Villarrealu Pablo Alvarez.

Zaujímavosťou je, že peniaze v Rodriho živote skutočne nehrajú podstatnú rolu. Neváha a štvrtinu svojho platu venuje na španielske charity. Obdivuhodné!

Pep Guardiola si potrpí na kvalitu defenzívneho stredopoliara a nielen on považuje Rodriho za nástupcu Sergia Busquetsa. Má na to všetky predpoklady - herné aj osobnostné.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Marca

Diskusia

Podobné články