Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rozhodol o výhre a opäť bavil svojimi hláškami. Zlatan: Keby som mal 20, strelím ďalšie dva

MILÁNO - Bol blízko toho, aby sa stal najstarším hráčom v histórii Serie A, ktorý strelí hetrik. Zlatan po hviezdnom výkone opäť bavil svojimi hláškami
Zdroj: 36617
Zdieľajte:

AC Miláno vstúpilo do novej sezóny talianskej Serie A domácim víťazstvom s Bolognou 2:0. Oba góly strelil Zlatan Ibrahimovič. Bol blízko hetriku, v polovici druhého polčasu sa zdalo, že obstrelil gólmana Lukasza Skorupskeho, no minul a nevyužil príležitosť stať sa historicky najstarším strelcom hetriku v Serie A.

Zlatan Ibrahimovič nebavil len fantastickým výkonom na ihrisku, ale tradične aj pozápasovými hláškami.

Zlatan: Keby som mal 20, dám ďalšie dva

„Som v pohode, pracujem, toto je druhý oficiálny zápas," hovoril švédsky útočník pre Sky Sport Italia.

„Vyhrali sme, mohol som dať ďalšie dva góly. Keby som mal 20, dal by som ďalšie dva. Som ako Benjamin Button, narodil som sa starý a zomriem mladý."

Zdá sa, že Rossoneri nadväzujú na výborný finiš uplynulej sezony. Z posledných 12 ligových zápasov deväť vyhrali a trikrát remizovali.

AC Miláno má za sebou v tejto sezóne už aj úspešný vstup do pohárovej Európy, keď vyhralo 2:0 na ihrisku írskeho Shamrocku v kvalifikácii Európskej ligy.

Zlatan Ibrahimovič sa začiatkom roku vrátil do AC Miláno po pôsobení v Los Angeles Galaxy. V 18 zápasoch talianskej Serie A strelil 10 gólov a pridal 5 asistencií.

Prečítajte si aj

Tréner ho považuje za hybrid Messiho, Cristiana Ronalda, Ibrahimoviča a Larssona

„Ešte nie sme 100-percentní. Stále robíme nejaké chyby, ktoré zvyčajne nerobievame."

„Dnes bolo dôležité vyhrať prvý zápas a dobre začať. Náš cieľ je počínať si lepšie ako v minulej sezóne," vyhlásil tradične ambiciózny útočník.

Cieľom je byť vysoko v tabuľke

Pochválil aj prístup mladých hráčov, pre ktorých je hráč ako Zlatan skvelým mentorom a lídrom.

„Mladí hráči si počínajú dobre, pracujú, počúvajú, sú disciplinovaní, vedia, že musia trpieť, pracovať a byť koncentrovaní každý deň."

„V tejto sezóne musíme premýšľať zápas po zápase a počínať si dobre, hrať so sebavedomím a hrať každý zápas ako finále. Cieľom je pohybovať sa vysoko v tabuľke."

„Páči sa mi mať zodpovednosť. Najväčší tlak prichádza odo mňa. Nechcem, aby niekto hovoril o mojom veku, chcem, aby bol každý posudzovaný rovnako. Nechcem nijaké výhody za to, že mám 38," dodal Ibrahimovič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Sky Sport Italia

Diskusia

Podobné články