Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trápenie Manchesteru United v prestupovom období. Solskjaer prezradil dôvod

MANCHESTER - Fanúšikovia Man Utd sú sklamaní. Ich klub získal v lete len jedinú výraznejšiu posilu. Toto je dôvod trápenia United v prestupovom období podľa Solskjaera
Zdroj: 35767
Zdieľajte:

Donny van de Beek. Zatiaľ jediná výraznejšia posila Manchesteru United v letnom prestupovom okne.

Hovorilo sa o záujme o Jadona Sancha, Milana Škriniara či Garetha Balea. No nič z toho United nezrealizovali.

Konkurencia v Premier League, najmä Chelsea, poriadne zbrojila. Vyzerá to tak, že Manchester United bude mať nesmierne ťažké naplniť svoju ambíciu dotiahnuť sa na Liverpool či Manchester City a zapojiť sa do boja o anglický titul.

Pre Manchester United obmedzený výber hráčov

Tréner Ole Gunnar Solskjaer vysvetľoval dôvody trápenia "červených diablov" v letnom prestupovom období.

„Nie je taký veľký priestor, ako pre iné kluby. Pretože byť súčasťou Man Utd a byť dosť dobrý je jedna vec. Potom máte iný klub, ktorý si pravdepodobne bude chcieť udržať hráča takej kvality. Ja sa, samozrejme, sústredím na nás," hovoril Solskjaer, ktorého slová cituje portál goal.com.

Prečítajte si aj

Uhádnete, kto to je? Takto brutálne sa zmenil víťaz Premier League v drese Chelsea

Solskjaer za hlavný dôvod trápenia Manchesteru United na prestupovom trhu považuje, že klub ako United vyberajú len z obmedzeného množstva hráčov, ktorí dokážu na Old Trafford zapadnúť a priniesť skutočnú kvalitu. A problém je, že títo hráči sú len zriedkavo k dispozícii.

Solskjaer netají, že aj keď je so svojím aktuálnym kádrom spokojný, dal predstavenstvu klubu jasne najavo, čo potrebuje, aby mohol tím napredovať.

„Sedeli sme spolu, diskutujeme, máme plány, no niekedy sa nedejú veci podľa plánu. Život nie je rovná čiara. Niekedy sa veci stávajú."

„Vždy som hovoril, že s týmito hráčmi, som veľmi šťastný, že s nimi môžem pracovať. Do tejto sezóny musíme ísť sebavedomo, ako sme hrali ku koncu sezóny. Potrebujeme túto konzistentnosť od začiatku. To je kľúčové."

Solskjaer dal vedeniu jasne najavo, čo potrebuje

„A prestupy, stále je ešte pár týždňov otvorené prestupové okno. Môže sa stať, že niekoho pridáme. Pracujem s klubom a oni vedia, čo tento tím a zostava potrebuje," netají nórsky tréner záujem o ďalšie posilnenie kádra.

„Uvidíme, či dokážeme získať to, čo potrebujeme. Ale tí, ktorí sú tu, skutočne spravili krok vpred a vytvorili si dobrú šancu, aby boli v zostave aj do budúcnosti."

Solskjaerovi, samozrejme, nemohlo uniknúť, ako zbroja konkurenčné tímy - najmä Chelsea. Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Thiago Silva, Kei Havertz a Timo Werner. To je posilnenie ako hrom.

„Vidíte iné kluby a to, čo robia. Dávajú nám výzvu. Našou odpoveďou musia byť výsledky. To je odpoveď."

„Môžeme byť najlepší vo veciach, ktoré nič nestoja. Ale áno, sledujeme malú skupinu hráčov, ktorí môžu zvýšiť kvalitu nášho tímu a uvidíme, čo dokážeme urobiť. Tvrdo na tom pracujú a rozumiem tomu," dodal Solskjaer.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články