Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Chémia medzi Messim a Coutinhom dáva Barcelone nádej na lepšie zajtrajšky. Gól Argentínčana zdvíhal zo sedačiek!

BARCELONA - Spolupráca a výkony dvoch "stratených synov" Barcelony dáva klubu nádej na lepšie zajtrajšky
Zdroj: 36566
Zdieľajte:

FC Barcelona vyhrala pod taktovkou nového trénera Ronalda Koemana aj druhý prípravný zápas. V stredu zdolala Gironu 3:1. Podstatnejšie ako výsledok sa však z pohľadu fanúšikov Barcelony javia výkony a spolupráca dvoch "stratených synov" Lionela Messiho a Philippe Coutinha.

V jednom období to vyzeralo, že ani jeden z juhoameričanov v budúcej sezóne nebude na Nou Campe pôsobiť. A teraz je táto ofenzívna dvojica motorom úspešných výsledkov Kataláncov v príprave.

Proti Girone strelil Messi dva góly, jeden z nich po asistencii Coutinha, ktorý v 21. minúte otváral skóre duelu.

Pri výhre 3:1 s Gimnasticom sa Brazílčan Coutinho presadil z pokutového kopu. V dvoch prípravných má výbornú vizitku dva góly a jedna asistencia.

Tréner Koeman aj fanúšikovia Barcelony sú nadšení z doterajších výkonov a spolupráce Messiho a Coutinha. Krásne to medzi nimi fungovalo v súboji s Gironou. Messi bol na začiatku akcie, po ktorej Coutinho otváral skóre. Coutinho zas nabíjal Messimu na nádherný gól, ktorý zdvíhal zo sedačiek.

Napriek tomu, že Messi a Coutinho odohrali len 63 minút, štatisticky dominovali. Messi mal päť pokusov o preniknutie cez protihráča - najviac v zápase - čím dokázal, že nestratil nič zo svojho herného sebavedomia. Coutinho zas potvrdil svoje režisérske kvality - vytvoril tri šance - najviac v zápase, vrátane asistencie na Messiho gól.

Prečítajte si aj

Cavani sa ponúka Barcelone, počas posledných týždňov volal na Nou Camp dvakrát

Koeman v oboch prípravných zápasoch volil rozostavenie 4-2-3-1 a v podhrotovej formácii môže skvele ťažiť z univerzálnosti Messiho a Coutinha.

„Ak zmeníme pozície, bude to pre súpera ťažšie. Coutinho môže hrať vľavo, môže hrať v strede. Griezmann môže hrať napravo, môže hrať v strede. Messi môže hrať na deviatke, krídelníka a je dobré mať takéto možnosti," pochvaľoval si Koeman v pozápasových vyjadreniach.

Coutinho sa z hosťovania v Bayerne Mníchov, s ktorým vyhral treble, vrátil na Nou Camp evidentne plný sebavedomia a zo spolupráce s Messim môže skvele ťažiť celá Barcelona.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, twitter FC Barcelona

Diskusia

Podobné články